Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

Απόφαση 613/2015

Λήψη απόφασης επί της προηγούμενης γνωστοποίησης συγκέντρωσης, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 - 3 ν. 3959/2011, όπως ισχύει, της εταιρίας με την επωνυμία «ΟΠΤΙΜΑ - Εισαγωγές - Εξαγωγές - Αντιπροσωπείες - Εμπορική Επιχείρηση - Ανώνυμος Εταιρία» και με διακριτικό τίτλο «ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε.» σε σχέση με την απόκτηση ελέγχου επί της εταιρίας με την επωνυμία «ΚΟΥΟΛΙΤΥ ΜΠΡΑΝΤΣ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ – ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ – ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΙΔΩΝ» και με διακριτικό τίτλο «ΚΟΥΟΛΙΤΥ ΜΠΡΑΝΤΣ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ Α.Ε.» μέσω αύξησης της συμμετοχής της πρώτης στο μετοχικό κεφάλαιο της δεύτερης στο 100%.

Απόφαση 613/2015
Αρχείο Απόφασης (PDF) Απόφαση 613/2015
Ημ/νία Έκδοσης Απόφασης 14η Σεπτεβρίου 2015
Αριθμός ΦΕΚ  
Σχετική Αγορά Τυροκομικά Προϊόντα
Αντικείμενο Απόφασης Συγκέντρωση Επιχειρήσεων
Νομικό Πλαίσιο Φάση Ι (άρθρο 8 παρ. 3 ν. 3959/2011)
Διατακτικό Απόφασης Εγκρίνει
Γνωστοποιούσα/-ες ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε.
Ελεγχόμενη/-ες ΚΟΥΟΛΙΤΥ ΜΠΡΑΝΤΣ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ Α.Ε.
Περίληψη Απόφασης  

Με την υπ’ αριθ. 613/2015 ομόφωνη απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορούσε την εξαγορά του 52,93% των μετοχών της εταιρίας QUALITY BRANDS από την εταιρία OPTIMA.

Η εταιρία ΟΠΤΙΜΑ δραστηριοποιείται τόσο στην παραγωγή (μέσω της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.Β.Ε.) όσο και στη διανομή (χονδρική και λιανική) τυροκομικών προϊόντων. Ομοίως, η εταιρία ΚΟΥΟΛΙΤΥ ΜΠΡΑΝΤΣ ΙΝΤΕΡΝΑΤΙΟΝΑΛ διακινεί και αυτή σήματα τυροκομικών προϊόντων στην εν λόγω αγορά.

Ως σχετική αγορά ορίζεται η αγορά τυροκομικών προϊόντων. Η ακριβής οριοθέτηση της εν λόγω αγοράς δεν είναι απαραίτητη για τους σκοπούς της υπο κρίση συγκέντρωσης, καθώς ακόμα και με το αυστηρότερο σενάριο/ορισμό και σε κάθε περίπτωση, δεν αναμένεται να περιοριστεί η λειτουργία του αποτελεσματικού ανταγωνισμού υπό καμία εναλλακτική οριοθέτηση (λόγω κυρίως των σχετικά περιορισμένων δραστηριοτήτων και μεριδίων αγοράς των συμμετεχουσών επιχειρήσεων. Ως σχετική γεωγραφική αγορά θεωρείται η ελληνική επικράτεια, όπου αναπτύσσεται η δραστηριότητα των εταιριών ΟΠΤΙΜΑ και ΚΟΥΟΛΙΤΥ ΜΠΡΑΝΤΣ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ υπό επαρκώς ομοιογενείς συνθήκες ανταγωνισμού.

Με την απόφασή της, η Επιτροπή έκρινε ότι, ως αποτέλεσμα της γνωστοποιηθείσας πράξης, δεν θα επέλθει ουσιαστική μεταβολή στη διάρθρωση των σχετικών αγορών, τον πραγματικό ή δυνητικό ανταγωνισμό και τις εναλλακτικές δυνατότητες επιλογής προμηθευτών και πελατών και, επομένως, ότι η γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση δεν αναμένεται να επηρεάσει αισθητά ή να περιορίσει τον ανταγωνισμό.

Ένδικα Μέσα Οριστική. Δεν έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα.
Αποφάσεις ΔΕΑ -
Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!