Παναγιώτης Φώτης

Εισηγητής

Οικονομολόγος, Δρ. Οικονομικών, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Παναγιώτης Φώτης

Ο Παναγιώτης Φώτης έχει εργασθεί ως ειδικός επιστήμονας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από το 2004. Πριν το διορισμό του ως Εισηγητής/τακτικό μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατείχε τη θέση του Προϊστάμενου τμήματος (2007-2010, 2015) και του Προϊστάμενου Διεύθυνσης (2010-2013) στις Οικονομικές Διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού. Είναι Διδάκτωρ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.) με εξειδίκευση στον ανταγωνισμό και κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών από το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και το Διαπανεπιστημιακό Διδακτορικό Πρόγραμμα Σπουδών (Δ.Δ.Π.Σ.) των τμημάτων οικονομικών επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

Έχει εργασθεί σε θέματα οικονομικών του δικαίου του ανταγωνισμού τα τελευταία 15 χρόνια. Έχει διδάξει Εφαρμοσμένη Βιομηχανική Οργάνωση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μικροοικονομία και Οικονομικά της Χωρικής Ανάλυσης στο πανεπιστήμιο Πειραιώς και Οικονομικά του Περιβάλλοντος και Χρηματοοικονομική Ανάλυση Επενδύσεων στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν τους επιστημονικούς τομείς της εφαρμοσμένης και θεωρητικής βιομηχανικής οργάνωσης, των οικονομικών του δικαίου του ανταγωνισμού και της πολιτικής ανταγωνισμού, της μικροοικονομικής πολιτικής, των εφαρμοσμένων οικονομικών, της χρηματοοικονομικής ανάλυσης και των εφαρμοσμένων οικονομικών της ενέργειας. Έχει δημοσιεύσει μόνος του ή σε συνεργασία με άλλους συγγραφείς σε συλλογικούς τόμους και ελληνικά και διεθνή περιοδικά, ενδεικτικά αναφέρονται τα ξενόγλωσσα έγκριτα περιοδικά Energy Policy, Journal of Industry, Competition and Trade, European Journal of Law and Economics, Economics Bulletin, European Competition Journal. Επίσης έχει παρουσιάσει άρθρα σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ημερίδες και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ενώ έχει διατελέσει κριτής άρθρων σε διεθνή συνέδρια.

Είναι ο συν-συγγραφέας των μονογραφιών ‘The Competitive Effects of Minority Shareholdings Legal and Economic Issues’, (αναμένεται να δημοσιευθεί το 2016) και ‘The Competitive structure of Gasoline Industry: evidence across the Globe’, (2012). Επίσης είναι ο συγγραφέας των ελληνικών πανεπιστη­μιακών συγγραμμάτων ‘Βιομηχανική Οργάνωση και Πολιτική Ανταγωνισμού’, (2013) και ‘Χρηματοοικονομική Ανάλυση Επενδύσεων’, (2015).

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

ecn20

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!