Χρυσοβαλάντου-Βασιλική Μήλλιου

Τακτικό Μέλος

Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μήλλιου Χρυσοβαλάντου-Βασιλική

Η Χρυσοβαλάντου Μήλλιου είναι Καθηγήτρια Οικονομικών στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης Ερευνητικός Εταίρος στο διεθνές ερευνητικό ινστιτούτο CESifo (Munich).

Έχει υπάρξει Επισκέπτρια Ερευνήτρια στο Columbia University και στο Toulouse School of Economics. Έχει εργαστεί ως Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών του Universidad Carlos III de Madrid (2003-2007). Έχει διατελέσει Αναπληρωματικό Μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (2012-2017).

Εξειδικεύεται στα Οικονομικά της Πολιτικής Ανταγωνισμού και στη Βιομηχανική Οργάνωση, με έμφαση στη μελέτη επιχειρηματικών πρακτικών σε καθέτως σχετιζόμενες αγορές.

Κατέχει διδακτορικό δίπλώμα στα Οικονομικά από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, μεταπτυχιακό δίπλώμα στα Οικονομικά από το Tufts University των ΗΠΑ και πτυχίο στα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Το ερευνητικό της έργο έχει δημοσιευθεί σε αναγνωρισμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως το Journal of Economic Behavior and Organization, Journal of Industrial Economics, International Journal of Industrial Organization, Canadian Journal of Economics, Journal of Economics and Management Strategy, Economic Letters. Έχει δώσει διαλέξεις μετά από πρόσκληση σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα ανά τον κόσμο και έχει παρουσιάσει την έρευνα της σε πολυάριθμα διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Προσωπική ιστοσελίδα: https://www2.aueb.gr/users/milliou

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

ecn20

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!