Τρίτη, 10 Μαϊος 2022

Απόφαση 776/2022

Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθ. πρωτ. 2127/4.3.2022 προηγούμενης γνωστοποίησης συγκέντρωσης κατ’ άρθρο 6 παρ. 1-3 του ν. 3959/2011, όπως ισχύει, από την εταιρεία με την επωνυμία «Διαμαντής Μασούτης ΑΕ-ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ» σχετικά με την απόκτηση από μέρους της του αποκλειστικού και κοινού, κατά περίπτωση, ελέγχου επί του κλάδου χονδρικού και λιανικού εμπορίου ειδών σούπερ μάρκετ του προμηθευτικού και καταναλωτικού συνεταιρισμού περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ» («ΣΥΝ.ΚΑ ΚΡΗΤΗΣ») που απαρτίζεται, μεταξύ άλλων, από καταστήματα λιανικής και χονδρικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ, συμμετοχές σε επιχειρήσεις, συμβατικές σχέσεις, ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Απόφαση 776/2022

Αρχείο Απόφασης (PDF) Απόφαση 776/2022
Ημ/νία Έκδοσης Απόφασης 10η Μαΐου 2022
Αριθμός ΦΕΚ
Σχετική Αγορά

Αγορά λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ (αγορά διανομής), αγορά εφοδιασμού, αγορά χονδρικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ, αγορά της τηλεόρασης ενημερωτικών μέσων και αγορά ραδιοφώνου μη ενημερωτικών μέσων

Αντικείμενο Απόφασης Συγκέντρωση Επιχειρήσεων 
Νομικό Πλαίσιο

Φάση Ι (Άρθρο 8 παρ. 3 Ν. 3959/2011)

Διατακτικό

Εγκρίνει

Γνωστοποιούσα/ες

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ - ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Εξαγοραζόμενη/-ες

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Περίληψη Απόφασης

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, την 10/5/2022, ενέκρινε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 776/2022 απόφασή της, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 Ν. 3959/2011, την από 4/3/2022 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση από την ΜΑΣΟΥΤΗΣ του αποκλειστικού και κοινού, κατά περίπτωση, ελέγχου επί του κλάδου χονδρικού και λιανικού εμπορίου ειδών σούπερ μάρκετ του ΣΥΝ.ΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, που απαρτίζεται, μεταξύ άλλων, από καταστήματα λιανικής και χονδρικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ, συμμετοχές σε επιχειρήσεις, συμβατικές σχέσεις, ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Επίσης, η ΜΑΣΟΥΤΗΣ θα αποκτήσει κοινό έλεγχο με τον ΣΥΝ.ΚΑ ΚΡΗΤΗΣ σε δύο ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς τοπικής εμβέλειας στην Κρήτη.

Με την ως άνω απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αφορά τις αγορές λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ (αγορά διανομής), την αγορά εφοδιασμού, την αγορά χονδρικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ, την αγορά της τηλεόρασης ενημερωτικών μέσων και την αγορά ραδιοφώνου μη ενημερωτικών μέσων δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Ένδικα Μέσα Οριστική απόφαση. Δεν έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα.
Αποφάσεις ΔΕΑ -
Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!