Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009

Απόφαση 449/2009

Λήψη απόφασης επί της από 4.5.2009 (αριθ. ημ. πρωτ. 3565) Προηγούμενη γνωστοποίηση, σύμφωνα με το άρθρο 4β παρ. 1 του ν.703/77, όπως ισχύει,της σύστασης κοινής επιχείρησης με την επωνυμία «Post Insurance Brokerage – Μεσίτες Ασφαλίσεων Ανώνυμη Εταιρεία» από το «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Α.Τ.Ε.» και τα «Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε.».

Απόφαση 449/2009
Αρχείο Απόφασης (PDF) Απόφαση 449/2009
Ημ/νία Έκδοσης Απόφασης 25η Ιουνίου 2009
Αριθμός ΦΕΚ  
Σχετική Αγορά Παροχή υπηρεσιών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης
Αντικείμενο Απόφασης Συγκέντρωση Επιχειρήσεων
Νομικό Πλαίσιο Άρθρα 4δ ν. 703/1977
Διατακτικό Απόφασης Εγκρίνει
Γνωστοποιούσα/-ες

1. ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ Α.Τ.Ε.

2. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε.

Ελεγχόμενη/-ες POST INSURANCE BROKERAGE - ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Περίληψη Απόφασης  

Ο Όμιλος του ΤΤ δραστηριοποιείται στις αγορές λιανικής τραπεζικής, παροχής τραπεζικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις (Corporate Banking), καθώς και διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων.

Τα ΕΛΤΑ δραστηριοποιούνται στην ταχυδρομική αγορά, παρέχοντας «καθολικές ταχυδρομικές υπηρεσίες» εντός της ελληνικής επικράτειας και στην αγορά διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων.

Η υπό σύσταση Κοινή Επιχείρηση πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στην αγορά παροχής υπηρεσιών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ως μεσίτης. Η διαμεσολάβηση περιλαμβάνει το σύνολο των προϊόντων του ασφαλιστικού κλάδου, όπως:

  • Προϊόντα πρωτασφαλειών ζωής.
  • Προϊόντα γενικών πρωτασφαλίσεων κατά κινδύνων ζημιών.
  • Προϊόντα αντασφαλίσεων.

Δεδομένου ότι τα γνωστοποιούντα μέρη και η υπό σύσταση Κοινή Επιχείρηση δραστηριοποιούνται σε διακριτές, μεταξύ τους, αγορές, ενώ κανένα από τα γνωστοποιούντα μέρη δεν έχει έως σήμερα δραστηριοποιηθεί στη διαμεσολάβηση για την προώθηση των ασφαλιστικών προϊόντων, ούτε και σε αγορές που βρίσκονται σε προηγούμενο ή επόμενο στάδιο της παραγωγικής ή εμπορικής διαδικασίας του προϊόντος, σε σχέση με τις αγορές στις οποίες θα δραστηριοποιηθεί η υπό σύσταση Κοινή Επιχείρηση, η υπό εξέταση συγκέντρωση δεν αφορά σε καμία επηρεαζόμενη αγορά.

Η γνωστοποιούμενη πράξη δεν αναμένεται να επιδράσει σημαντικά στο βαθμό συγκέντρωσης της αγοράς παροχής υπηρεσιών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, στην οποία θα δραστηριοποιείται η υπό σύσταση Κοινή Επιχείρηση, καθώς στην ανωτέρω αγορά δραστηριοποιείται ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός διαμεσολαβούντων προσώπων.

Επιπλέον, από τα στοιχεία της γνωστοποίησης προκύπτει ότι η Κοινή Επιχείρηση θα εκπληρώνει όλες τις συνήθεις λειτουργίες μιας αυτόνομης εμπορικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στην αγορά παροχής υπηρεσιών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η γνωστοποιηθείσα Κοινή Επιχείρηση συνιστά συγκέντρωση κατά την έννοια του άρθρου 4 παρ. 5 του ν. 703/1977, όπως ίσχυε.

Ένδικα Μέσα Οριστική. Δεν έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα.
Αποφάσεις ΔΕΑ -
Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!