Πέμπτη, 21 Μαϊος 2009

Απόφαση 444/2009

Λήψη απόφασης επί της από 9.3.2009 (αριθ. ημ. πρωτ. 2032) προηγούμενης γνωστοποίησης συγκέντρωσης, σύμφωνα με το άρθρο 4β του Ν.703/77, της σύστασης κοινής επιχείρησης με την μορφή της ανώνυμης εταιρείας και την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΠΑΡΟΧΟΥ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ» και τον διακριτικό τίτλο «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε.»από τις εταιρίες «ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ», «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «ΑΝΤΕΝΝΑ T.V. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ».

Απόφαση 444/2009
Αρχείο Απόφασης (PDF) Απόφαση 444/2009
Ημ/νία Έκδοσης Απόφασης 21η Μαϊου 2009
Αριθμός ΦΕΚ  
Σχετική Αγορά Υπηρεσίες Παρόχου Ψηφιακού Δικτύου
Αντικείμενο Απόφασης Συγκέντρωση Επιχειρήσεων
Νομικό Πλαίσιο Άρθρα 4δ ν. 703/1977
Διατακτικό Απόφασης Απέχει από την Έκδοση Αποφάσεως Λόγω Αναρμοδιότητας 
Γνωστοποιούσα/-ες

1. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.

3. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

4. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.

5. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV A.E.

6. ΑΝΤΕΝΝΑ TV Α.Ε.

7. ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ΤΗΛΕΠΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Ελεγχόμενη/-ες

ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΠΑΡΟΧΟΥ

ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

Περίληψη Απόφασης  

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού-Τμήμα Α΄, ελλείψει αρμοδιότητος, α π έ χ ε ι από την εξέταση της υποβληθείσας γνωστοποίησης και του επικουρικώς υποβληθέντος αιτήματος για τη χορήγηση απαλλαγής (εξαίρεσης) βάσει του άρθρου 1 παρ. 3 του ν. 703/1977 και αρνητικής πιστοποίησης βάσει του άρθρου 11 του ν. 703/1977, των εταιρειών «ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε», «ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.», «ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ», «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.», «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV Α.Ε.», «ΑΝΤΕΝΝΑ T.V. Α.Ε» και «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» που αφορά στη σύσταση Κοινής Επιχείρησης με την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΠΑΡΟΧΟΥ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ» και τον διακριτικό τίτλο «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΑΕ».

Από όσα αναλυτικά εκτίθενται στην Απόφαση  συνάγεται ότι η εξέταση της γνωστοποιήσεως  των εταιρειών «ALPHA», «STAR», «ΣΚΑΙ», «ALTER», «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV», «ΑΝΤΕΝΝΑ TV» και «MEGA» που αφορά στη σύσταση Κοινής Επιχείρησης «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε.», της οποίας κύριο αντικείμενο θα αποτελεί η ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών παρόχου επίγειου ψηφιακού δικτύου, με στόχο την επίτευξη της μετάβασης από την αναλογική εκπομπή τηλεοπτικών προγραμμάτων στην επίγεια ψηφιακή εκπομπή, εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Ε.Ε.Τ.Τ. και όχι στην αρμοδιότητα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Τέλος,την αρμοδιότητά της αυτή άσκησε η Ε.Ε.Τ.Τ., νομίμως, με την έκδοση, κατόπιν εξέτασης της άνω γνωστοποιήσεως της υπ΄ αρ. 517/017/2009 απόφασή της, χωρίς να ζητηθεί οποιαδήποτε συνδρομή της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ένδικα Μέσα Οριστική. Δεν έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα.
Αποφάσεις ΔΕΑ -
Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!