Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

Απόφαση 440/2009

Λήψη απόφασης επί της προηγούμενης γνωστοποίησης συγκέντρωσης, σύμφωνα με το άρθρο 4β του Ν.703/77 και 3§7(α) του Ν.3592/2007,της απόκτησης από τις «STAR ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» και «ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ» κοινού ελέγχου επί της εταιρείας «ΡΑΔΙΟ ΖΗΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ».

Απόφαση 440/2009
Αρχείο Απόφασης (PDF) Απόφαση 440/2009
Ημ/νία Έκδοσης Απόφασης 26η Μαρτίου 2009
Αριθμός ΦΕΚ  
Σχετική Αγορά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Αντικείμενο Απόφασης Συγκέντρωση Επιχειρήσεων
Νομικό Πλαίσιο Άρθρα 4δ ν. 703/1977
Διατακτικό Απόφασης Εγκρίνει ( 4δ. παρ. 3 )
Γνωστοποιούσα/-ες

1. STAR ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ 

2. ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.

Ελεγχόμενη/-ες ΡΑΔΙΟ ΖΗΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
Περίληψη Απόφασης  

Λήψη απόφασης επί της προηγούμενης γνωστοποίη­σης συγκέντρωσης, σύμφωνα με το άρθρο 4β του Ν.703/77 και 3§7(α) του Ν.3592/2007, της απόκτη­σης από τις STAR ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ κοινού ελέγχου επί της εταιρείας ΡΑΔΙΟ ΖΗΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, η οποία λειτουργεί το μη ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό τοπικής εμβέλειας ΛΑΜΦΗ FM στο νομό Θεσσαλονίκης.

Η μεταβίβαση των μετοχών της ΡΑΔΙΟ ΖΗΤΑ συμφωνήθηκε δυνάμει συμβολαιογραφικού προσυμφώνου, που υπεγράφη αφενός από τη STAR ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ, την ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ και τον κύριο […] και αφετέρου από την εταιρεία SALONICA RADIO INVESTMENTS, μοναδική μέτοχο της ΡΑΔΙΟ ZHTA. Μετά την εν λόγω συναλλαγή η STAR INVESTMENTS θα κατείχε 5.166 μετοχές ήτοι 49,9951%, οι ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 5.166 μετοχές ήτοι 49,9951%, ο κύριος [απόρρητο όνομα] 1 μετοχή, ήτοι 0,98%.

H εταιρεία STAR ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ δεν αναπτύσσει δική της αυτοτελή δραστηριότητα, παρά μόνο παρέχει συμβου­λευτικές υπηρεσίες προς τις εξής θυγατρικές της:

α) NEA ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.-STAR CHANNEL, β) ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Α.Ε. (ΔΙΕΣΗ), γ) ΘΕΜΑ ΡΑΔΙΟ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. (ΔΡΟΜΟΣ).

Η STAR ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ έχει επίσης έμμεση μειοψηφική συμμε­τοχή στην εταιρεία ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΕ (πρώην INFOTE), μέσω θυγατρικών της εταιρειών.

Η εταιρεία ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ έχει ως αντικείμενο δραστηριότητας την έκδοση περιοδικών και την εκμε­τάλλευση ραδιοφωνικών σταθμών. Θυγατρικές της εταιρείες είναι:

α) International Radio Networks Ανώνυμος Εταιρία Ρα­διοφωνικών Επιχειρήσεων (Athens Radio Dee Jay), β) Ελληνικές Επιχειρήσεις Εκδόσεων και Οπτικοαουστικών Μέσων Επικοινωνίας ΑΕ FM), γ) ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ Ανώνυμος Εκδοτική Εταιρία δ) EΜΦΑΣΙΣ Εκδοτική Ανώνυμη Εταιρία («MIRROR» και τα σχετιζόμενα με αυτό έντυπα «Mirror Celebrities», «Mirror Stars», «Mirror deco» και «Home shopping guide by Mirror»), ε) ΙΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ανώνυμος Εταιρία HARPER' S BAZAAR. στ) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΑΓΟΥΝΗΣ Εκδόσεις Ανώνυμος Εταιρία (ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ κ.α.), και ζ) ΤΗΛΕΡΑΜΑ Ανώνυ­μος Εκδοτική Εταιρία.

Κατόπιν εξέτασης των συνθηκών ανταγωνισμού και των μεριδίων στις σχετικές εθνικές αγορές και στις αγορές ανά εμβέλεια, στην εν λόγω υπόθεση (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εκδόσεις) η Επιτροπή Ανταγωνι­σμού αφενός δεν διαπίστωσε κατοχή δεσπόζουσας θέσης, ούτε οιαδήποτε μελλοντική απόκτηση δεσπόζουσας θέσης λόγω της συγκέντρωσης, ως και ανεπίτρεπτο έλεγχο στις σχετι­κές αγορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης, σύμ­φωνα με τις διατάξεις των άρθρων 3 και 5 του ν.3592/2007, και αφετέρου διαπίστωσε ότι η εν λόγω συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη δυνατότητά της να περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στις επιμέρους σχετικές αγορές στις οποίες αφορά (άρθρ.4δ παρ.3 ν.703/1977) και επέ­τρεψε την πραγματοποίησή της, με την επιφύλαξη της αρμοδιότητας του ΕΣΡ όσον αφορά τον έλεγχο των περιορισμών στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ.

Ένδικα Μέσα Οριστική. Δεν έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα.
Αποφάσεις ΔΕΑ -
Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!