Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008

Απόφαση 397/2008

Λήψη απόφασης επί της προηγούμενης γνωστοποίησης, σύμφωνα με το άρθρο 4β Ν.703/1977, όπως ισχύει, και 3§7(α) του Ν.3592/2007 για την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της εταιρείας ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ από την ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ.

Απόφαση 397/2008
Αρχείο Απόφασης (PDF) Απόφαση 397/2008
Ημ/νία Έκδοσης Απόφασης 3η Ιουνίου 2008
Αριθμός ΦΕΚ  
Σχετική Αγορά Εφημερίδων
Αντικείμενο Απόφασης Συγκέντρωση Επιχειρήσεων
Νομικό Πλαίσιο Άρθρο 4β επομ. ν. 703/1977 κ’ άρθρο 3 §7 του ν. 3952/2007
Διατακτικό Απόφασης Εγκρίνει
Γνωστοποιούσα/-ες ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ
Ελεγχόμενη/-ες ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Περίληψη Απόφασης

Η ΠΗΓΑΣΟΣ κατείχε ήδη από 14.03.2008 το 40% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ και δυνάμει της γνωστοποιηθείσας σύμβασης αυτή επρόκειτο να αποκτήσει τον αποκλειστικό έλεγχο (70%) επί της εταιρείας αυτής και εμμέσως του 100% του ΠΡΩΤΟΥ

ΘΕΜΑΤΟΣ. Η ΠΗΓΑΣΟΣ είναι η μητρική εταιρεία ενός ομίλου επιχειρήσεων ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η εταιρεία κατά κύριο λόγο εκδίδει εφημερίδες και περιοδικά, ενώ παράλληλα παρέχει υπηρεσίες που αφορούν εργασίες προ-εκτύπωσης καθώς και παράδοσης τελικού προϊόντος, όπως εφημερίδες, περιοδικά, διαφημιστικά φυλλάδια, ενημερωτικά, κ.λ.π. Επιπλέον η ΠΗΓΑΣΟΣ δραστηριοποιείται μέσω της συμμετοχής της σε άλλες εταιρείες στις εκτυπώσεις, υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης, ένθεση, βιβλιοδεσία και εκτέλεση τηλεοπτικών παραγωγών.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ είναι εκδοτική εταιρεία και συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ με ποσοστό 100%. Αντικείμενο των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αποτελεί η έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

Ως σχετική αγορά για την ΠΗΓΑΣΟΣ η Επιτροπή θεώρησε το σύνολο της αγοράς των εφημερίδων, και ως σχετική γεωγραφική αγορά το σύνολο της Ελληνικής επικράτειας.

Η Επιτροπή έκρινε ότι η γνωστοποιηθείσα πράξη συνιστά οριζόντια συγκέντρωση. και δεν ξεπερνά τα οριζόμενα από το Ν.3592/2007 μερίδια αγοράς. Επίσης έκρινε ότι αν και η γνωστοποιούσα επιχείρηση είναι άμεσος ανταγωνιστής της επιχείρησης- στόχου, καθώς και οι δύο δραστηριοποιούνται στην αγορά των εφημερίδων δεδομένων των εξαιρετικά ανταγωνιστικών συνθηκών που επικρατούν στην εν λόγω αγορά, πιθανολογείται ότι η υπό κρίση συγκέντρωση δεν περιορίζει σημαντικά τον ανταγωνισμό ούτε δύναται να οδηγήσει στη δημιουργία δεσπόζουσας θέσης στην ως άνω σχετική αγορά, και επέτρεψε την πραγματοποίησή της.
Ένδικα Βοηθήματα  Οριστική. Δεν έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα.
Δικαστικές Αποφάσεις  -
Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!