Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013

Απόφαση 560/2013

Λήψη απόφασης επί της γνωστοποίησης συγκέντρωσης κατ’ άρθρο 6 παρ. 1 του ν. 3959/2011 που αφορά στη μεταβολή στην ποιότητα του ασκούμενου κοινού ελέγχου επί της επιχείρησης «ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΡΝΤΛΙΝΚ» από τις εταιρίες «ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» και «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK-ERGASIAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με την είσοδο της επιχείρησης «EDGEPAY HOLDINGS LIMITED» ως νέας μετόχου, και στη δραστηριοποίηση της κοινής επιχείρησης ως λειτουργικά αυτόνομης οικονομικής οντότητας στην αγορά

Απόφαση 560/2013
Αρχείο Απόφασης (PDF) Απόφαση 560/2013
Ημ/νία Έκδοσης Απόφασης 4η Φεβρουαρίου 2013
Αριθμός ΦΕΚ  
Σχετική Αγορά Τραπεζική, Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, Κάρτες
Αντικείμενο Απόφασης Συγκέντρωση Επιχειρήσεων
Νομικό Πλαίσιο Άρθρα 5-10 ν. 3959/2011
Διατακτικό Απόφασης Παρέλκει η εξέταση μετά από εγκατάλειψη της συγκέντρωσης
Γνωστοποιούσα/-ες

 

1. ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ

2. ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK - ERGASIAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Ελεγχόμενη/-ες

ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΡΝΤΛΙΝΚ

Περίληψη Απόφασης  

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια, ομόφωνα αποφάσισε, ότι μετά τη δήλωση των μερών ότι εγκαταλείπουν τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση κατ’ άρθρο 6 παρ. 1 του ν. 3959/2011 που αφορούσε στη μεταβολή στην ποιότητα του ασκούμενου κοινού ελέγχου επί της επιχείρησης «ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΡΝΤΛΙΝΚ» από τις εταιρίες «ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» και «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK-ERGASIAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με την είσοδο της επιχείρησης «EDGEPAY HOLDINGS LIMITED» ως νέας μετόχου, και στη δραστηριοποίηση της κοινής επιχείρησης ως λειτουργικά αυτόνομης οικονομικής οντότητας στην αγορά, παρέλκει πλέον, ως άνευ αντικειμένου, η εξέταση αυτής.

Της εγκατάλειψης της συμφωνίας είχε προηγηθεί η από 07.11.2012 απόφαση του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την οποία κινήθηκε η διαδικασία πλήρους διερεύνησης της συγκέντρωσης και η από 11.01.2013 απορριπτική Εισήγηση επί της υπόθεσης προς την Επιτροπή, επειδή εκτιμήθηκε ότι η πραγματοποίηση της εν λόγω συγκέντρωσης μπορεί να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού.

Ένδικα Μέσα Οριστική. Δεν έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα.
Αποφάσεις ΔΕΑ -
Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!