Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Τηλε-Ημερίδα "Υγιής Ανταγωνισμός & Βιώσιμη Ανάπτυξη"

Τηλε-ημερίδα με θέμα πρωτοβουλίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε σχέση με τη βιώσιμη ανάπτυξη στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού.  

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού αποτελεί όχι μόνο εθνική προτεραιότητα αλλά και προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο πλαίσιο των καινοτόμων πρωτοβουλιών της σε σχέση με τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον υγιή ανταγωνισμό, η Επιτροπή Ανταγωνισμού διοργάνωσε την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 με επιτυχία τηλε-ημερίδα με σκοπό να δώσει το έναυσμα για τη διενέργεια δημόσιου διάλογου για το εν λόγω θέμα. 

Η τηλε-ημερίδα πραγματεύτηκε το θέμα επί τη βάση των ακόλουθων θεματικών ενοτήτων: (α) ο βαθμός που το δίκαιο του ανταγωνισμού μπορεί να δημιουργεί εμπόδια σε πρωτοποριακές συνέργειες μεταξύ επιχειρήσεων με σκοπό την προαγωγή της βιωσιμότητας, (β) η νομική, πολιτική και επιχειρηματική προσέγγιση της δυνατότητας και των προοπτικών ενσωμάτωσης περιβαλλοντικών και άλλων κοινωνικών εννοιών βιωσιμότητας στο αναλυτικό πλαίσιο εφαρμογής του δικαίου του ανταγωνισμού, (γ) πως μπορεί να επηρεάσει η Ατζέντα για την Πράσινη Ανάπτυξη το επιχειρηματικό περιβάλλον και ποιες οι συνέπειες για το ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας τους στην Ελλάδα, και (δ) οι προοπτικές προσαρμογής του δικαίου του ανταγωνισμού με διάφορους στόχους βιωσιμότητας και προστασίας της κοινωνικής δικαιοσύνης την επόμενη δεκαετία.

Στην τηλε-ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κ. Σακελλαροπούλου, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Α. Γεωργιάδης, ο Γενικός Δ/ντής της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. OlivierGuersant, καθώς και το μέλος ΔΣ και επικεφαλής ομάδας εργασίας ανταγωνισμού ΣΕΒ, κ. Α. Παντελιάδης. Συμμετείχαν δε εκπρόσωποι της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και άλλων διεθνών οργανισμών, επικεφαλής Εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού, δικαστές, καθηγητές, επιχειρήσεις, εκπρόσωποι οικονομικών και κοινωνικών φορέων. 

Την τηλε-ημερίδα παρακολούθησαν μέσω της πλατφόρμας της Επιτροπής Ανταγωνισμού πλέον των 1.500 ενδιαφερομένων, από όλη την Ευρώπη που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης και προστασίας ελεύθερου ανταγωνισμού.

Το προσωπικό της Γενικής Διεύθυνσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού συνέταξε έγγραφο εργασίας (δείτε εδώ), όπου αναπτύσσονται τόσο οι αποκλίσεις όσο και οι συνέργειες μεταξύ της έννοιας της βιώσιμης ανάπτυξης στις διάφορες εκφάνσεις της και του δικαίου του ανταγωνισμού. Το εν λόγω έγγραφο έλαβε θετικά σχόλια και από την Επίτροπο και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα M. Vestager σε πρόσφατη ομιλία της με την οποία ανακοίνωσε και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για αυτό το θέμα.

Επόμενος στόχος της ΕΑ είναι η υιοθέτηση δέσμης μετά από διαβούλευση, μέτρων για την καλύτερη ενσωμάτωση των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης σε συνεργασία με την ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανταγωνισμού. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το βίντεο της τηλε-ημερίδας εδώ.

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!