Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

William Kovacic - Νέες προκλήσεις για τις Αρχές Ανταγωνισμού

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Προσωπικού: Νέες προκλήσεις για τις Αρχές Ανταγωνισμού, William Kovacic, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγγλικής Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA), Καθηγητής Πανεπιστημίων Kings College London & George Washington

Η παρουσίαση κάλυψε με ιδιαίτερα παραστατικό και κατανοητό τρόπο για όλο το προσωπικό τις εξελίξεις και τις προκλήσεις της σύγχρονης δυναμικής οικονομίας, τις οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν σε οργανωτικό επίπεδο και στον τρόπο διοίκησής του οι Αρχές Ανταγωνισμού.

Κύριος στόχος της παρουσίασης ήταν να εξετάσει τη διαχρονική εξέλιξη σημαντικών Αρχών Ανταγωνισμού παγκοσμίως (DG COMP, FTC, CΜA, Bundeskartellamt)  και τον τρόπο που έχουν ανταποκριθεί στις αλλαγές της ψηφιακής οικονομίας, όσον αφορά στον τρόπο δομής και λειτουργίας τους.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις αναγκαίες πρωτοβουλίες που καλούνται να πάρουν οι Αρχές Ανταγωνισμού τόσο σχετικά με τη δομή τους, όπως για παράδειγμα δημιουργώντας ειδικά τμήματα για ψηφιακές αγορές ή ειδικές θέσεις όπως π.χ. Chief Economist αλλά και στελεχώνοντας τις οργανικές μονάδες τους με νέο ειδικό επιστημονικό προσωπικό, με εξειδίκευση στις νέες τεχνολογίες (big data, algorithms, e-commerce, fin tech κλπ).

Ειδική αναφορά έγινε στον τρόπο λειτουργίας των Αρχών Ανταγωνισμού, οι οποίες καλούνται να εξασφαλίσουν το πλαίσιο εκείνο το οποίο θα τους αποφέρει τη μέγιστη δυνατή  αποτελεσματικότητα και θα ενισχύσει την αποδοτικότητα τους με κριτήρια ποσοτικά αλλά και ποιοτικά, ώστε μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπο του αποτελεσματικού ανταγωνισμού στην λειτουργία της αγοράς.

Ακολούθησε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τους συμμετέχοντες να θέτουν σειρά ερωτήσεων.

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

ecn20

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!