Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΑ

Θέμα: Επαναληπτική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη συγκρότηση τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η Πρόεδρος της  Επιτροπής Ανταγωνισμού   

Έχοντας υπόψη: 

  1. Τις διατάξεις του Ν. 4795/2021 περί «Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου του Δημοσίου Τομέα, Σύμβουλος Ακεραιότητας στη δημόσια διοίκηση και άλλες διατάξεις για τη δημόσια διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση» (Α’ 62) 
  2. Την με αρ. ΓΓΑΔΔΤ 741/2022 (ΦΕΚ 6918/Β’/30.12.2022) Κοινή Υπουργική Απόφαση Οικονομικών και Εσωτερικών «Σύσταση Επιτροπών Ελέγχου στις Ανεξάρτητες Αρχές, καθορισμός των ιδιοτήτων των μελών τους, της διαδικασίας επιλογής τους, καθώς και κάθε άλληλεπτομέρεια»
  3. Την υπ’ αριθ.788/2022 ( ΦΕΚ 4905//Β’/04.08.2023) Απόφαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού με θέμα «τροποποίηση και κωδικοποίηση του Οργανισμού της Επιτροπής Ανταγωνισμού»
  4. Την υπ’ αριθ. 19037/8-12-2022 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας «Σύσταση και λειτουργία Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου και Επιτροπής Ελέγχου στις Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές» (ΑΔΑ: 641Γ46ΜΤΛ6-ΖΗΚ).

 Απευθύνει Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη συγκρότηση τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την πλήρωση των θέσεων των μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπως αυτές ορίζονται στην υπ. Αρ. ΓΓΑΔΔΤ 741/2022 Κοινή Υπουργική Απόφαση Οικονομικών και Εσωτερικών (ΦΕΚ 6918/Β’/30.12.2022), καλούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην παρούσα, στην ενότητα «Διαδικασία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας». 

Η θητεία, οι ιδιότητες των μελών, τα συνεκτιμώμενα προσόντα και κωλύματα, η σύσταση, το θεσμικό πλαίσιο, η λειτουργία και οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Ελέγχου, η διαδικασία υποβολής, παραλαβής αιτήσεων και αξιολόγησης υποψηφίων, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εκτίθενται αναλυτικά κατωτέρω. 

Ι. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ 

Ι.1 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ  

Η Επιτροπή Ελέγχου εγγυάται την ποιότητα του έργου της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου και διασφαλίζει την λειτουργική ανεξαρτησία  αυτής και για το λόγο αυτό  τα μέλη της απέχουν τόσο από την επιχειρησιακή λειτουργία του φορέα και τη διοίκηση αυτού, όσο και από κάθε σύγκρουση συμφερόντων σχετικών με τον φορέα (όπως σύγκρουση των ιδιωτικών τους συμφερόντων με τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί στο πλαίσιο της Επιτροπής Ελέγχου και το δημόσιο συμφέρον εν γένει). Προς τούτο, προβλέπεται ότι τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου αφενός προέρχονται από άλλους φορείς του άρθρου 2 του ν. 4795/2021 και αφετέρου δεν μπορούν να έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας με την Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή που εμπίπτει στις αρμοδιότητές της.  

Ι.2 ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ  

H Επιτροπή Ελέγχου έχει τις παρακάτω αρμοδιότητες: 

(α) εγγυάται την ανεξαρτησία της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου διασφαλίζοντας τη λειτουργική σχέση αναφοράς μεταξύ της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου και του επικεφαλής της Αρχής, για θέματα Εσωτερικού Ελέγχου, 
(β) παρακολουθεί τις εργασίες της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου σε θέματα εσωτερικού ελέγχου μέσω της υποβολής σε αυτήν, του Ετήσιου Προγράμματος Εργασιών και της Ετήσιας Έκθεσης της Μονάδας, 
(γ) παρέχει συμβουλές για κάθε ζήτημα που αφορά την αποστολή και τα καθήκοντα της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου για τον Εσωτερικό Έλεγχο διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητά της και την ποιότητα του έργου της. 
(δ) παρακολουθεί την αποτελεσματική λειτουργία του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου και του συστήματος διαχείρισης κινδύνων και διασφαλίζει ότι οι συστάσεις της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου λαμβάνονται δεόντως υπόψη. 

Με τον Κανονισμό Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου μπορεί να εξειδικεύονται περαιτέρω οι αρμοδιότητές της. 

Τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου συμμορφώνονται με τις διατάξεις οι οποίες καθορίζουν την οργάνωση και λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού και του Κανονισμού Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου.  

 Ι.3 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 

Η λειτουργία της Επιτροπής Ελέγχου ρυθμίζεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας που εγκρίνεται από τον επικεφαλής της Αρχής. Η Επιτροπή Ελέγχου λαμβάνει υπόψη τα Πρότυπα για την Επαγγελματική Εφαρμογή του Εσωτερικού Ελέγχου, το Πλαίσιο Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου της Επιτροπής C.O.S.O. (Committee of Sponsoring Organisations of the Treadway Commission) και τις βέλτιστες πρακτικές, που διαμορφώνονται από φορείς, όπως η Επιτροπή C.O.S.O. και το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (Ι.Ε.Ε.)

Ι.4 ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ 

Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιοι για επιλογή σε θέση μέλους της Επιτροπής Ελέγχου πρόσωπα για τα οποία συντρέχουν τα κωλύματα υποψηφιότητας κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 4 της υπ’ αριθ. ΓΓΑΔΔΤ 741/30-12-2022(Β΄6918) ΚΥΑ. 

Ειδικότερα, από την διαδικασία επιλογής αποκλείονται πρόσωπα: α) κατά των οποίων εκκρεμεί ποινική δίωξη για οποιοδήποτε κακούργημα, καθώς και οποιαδήποτε ποινική δίωξη για τα εγκλήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης, απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, πλαστογραφίας πιστοποιητικών, απιστίας, απιστίας κατά του νομικού προσώπου του Ελληνικού Δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, δωροδοκίας, παράνομης βεβαίωσης ή είσπραξης δικαιωμάτων του Δημοσίου, παράβασης καθήκοντος, δυσφήμησης, συκοφαντικής δυσφήμησης, ψευδούς βεβαίωσης, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, ψευδούς καταμήνυσης, υπεξαγωγής εγγράφων, για οποιοδήποτε έγκλημα σχετικά με την υπηρεσία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας - αξιοπρέπειας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, παραβίαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεμπορίας και τυχερών παιχνιδιών ή β) έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα σε οποιαδήποτε ποινή για κακούργημα ή για κάποιο από τα εγκλήματα της περ. α’ ή γ) κατά των οποίων έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη για πειθαρχικό παράπτωμα που δύναται να επισύρει την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης ή δ) στους οποίους έχει επιβληθεί τελεσίδικα οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή ανώτερη του προστίμου αποδοχών τεσσάρων (4) μηνών για οποιαδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα, μέχρι τη διαγραφή της ποινής ή ε) τελούν σε αργία ή διαθεσιμότητα ή έχουν τεθεί σε αναστολή άσκησης καθηκόντων ή στ) παρέχουν υπηρεσίες ή έχουν οποιαδήποτε έννομη σχέση με νομικό ή φυσικό πρόσωπο, το οποίο παρέχει υπηρεσίες σύμφωνα με τις παρ. 4 και 6 του άρθρου 9 και την παρ. 2 του άρθρου 19 του ν. 4795/2021, εκ των οποίων μπορεί να προκληθεί σύγκρουση συμφερόντων. 

Τα κωλύματα υποψηφιότητας δεν πρέπει να συντρέχουν σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας επιλογής. 

1.5 ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ & ΘΗΤΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ 

  1. Η θητεία των μελών της Επιτροπής Ελέγχου ορίζεται για τρία (3) έτη με δυνατότητα ισόχρονης ανανέωσης και δεν είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. 
  2. Σε περίπτωση παραίτησης ή αυτοδίκαιης έκπτωσης μέλους της Επιτροπής Ελέγχου, λόγω συνδρομής κωλύματος της παρ. 2 του άρθρου 4 της αρ. ΓΓΑΔΔΤ 741/2022 ΚΥΑ, μετά τη συγκρότησή της, ορίζεται νέο μέλος με την ίδια διαδικασία. 
  3. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου ορίζεται από τα μέλη αυτής. Χρέη Γραμματέα της Επιτροπής Ελέγχου ασκεί υπάλληλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού που ορίζεται με την απόφαση συγκρότησής της. 

Ι.6  ΑΜΟΙΒΗ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ 

Ζητήματα αμοιβής των μελών της Επιτροπής Ελέγχου ρυθμίζονται από τις γενικές διατάξεις του άρθρου 21 του ν. 4354/2015 (Α’ 176) περί συλλογικών οργάνων.  

ΙΙ. ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ & ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  

Για την αξιολόγηση των υποψηφίων λαμβάνονται υπόψη τα απαιτούμενα τυπικά και συν εκτιμώμενα προσόντα, όπως αυτά προσδιορίζονται στα άρθρα 3 και 4 της υπ’ αριθ. ΓΓΑΔΔΤ 741/30-12-2022(Β΄6918) ΚΥΑ. 

ΙΙ.1 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ  

Τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου μπορεί να έχουν οποιαδήποτε από τις παρακάτω ιδιότητες: 

α. Μέλος Δ.Ε.Π. Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. 

β. Προϊστάμενος τουλάχιστον επιπέδου Διεύθυνσης Υπουργείου ή άλλης Ανεξάρτητης 

Διοικητικής Αρχής, που δεν εμπίπτει στους φορείς του άρθρου 22 του ν. 4795/2021, 

γ. Προϊστάμενος τουλάχιστον επιπέδου Διεύθυνσης της οικείας Περιφέρειας ή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, 

Για τη συγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου απαιτείται ένα (1) τουλάχιστον μέλος να διαθέτει κατ’ ελάχιστον διετή ελεγκτική εμπειρία στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. 

Τα μέλη της Επιτροπής θα προέρχονται από άλλους φορείς του άρθρου 2 του Ν. 4795/2021 και δεν μπορούν να έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας με την Επιτροπή Ανταγωνισμού. 

ΙΙ. 2 ΣΥΝΕΚΤΙΜΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ  

Για την επιλογή των μελών της Επιτροπής Ελέγχου συνεκτιμώνται πρόσθετα: 

α. η κατοχή πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ελεγκτικής κατεύθυνσης, ή διδακτορικού τίτλου σπουδών στο γνωστικό αντικείμενο της ελεγκτικής ή Πιστοποιητικού Ελεγκτικής Επάρκειας Εσωτερικού Ελεγκτή Δημοσίου Τομέα (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) ή η κατοχή επαγγελματικής πιστοποίησης ή διαπίστευσης, όπως CIA - Certified Internal Auditor ή CFE – Certified Fraud Examiner ή  CGAP  - Certified Government Auditing Professional, ή CCSA - Certified in Control Self - Assessment, ή CRMA - Certification in Risk Management Assurance, ή CFSA - Certified Financial Services Auditor ή QIAL - Qualified in Internal Audit Leadership, ή BEAC - Certifications for Environmental, Health and Safety Auditors ή  πιστοποίησης ορκωτού ελεγκτή (ΑCCA,ΙΕΣΟΕΛ), και 

 β. η προϋπηρεσία ή εμπειρία στην παροχή ελεγκτικών υπηρεσιών στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. 

ΙΙΙ. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ  

Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης - Προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας- Αξιολόγηση αιτήσεων 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν έως την Παρασκευή 16/2/2024 ηλεκτρονικά στη διεύθυνση contact(@)epant.gr τα κάτωθι έγγραφα: 

  1. Αίτηση (σύμφωνα με το συνημμένο Υπόδειγμα).
    Η αίτηση κοινοποιείται και στο φορέα προέλευσης του/ης ενδιαφερόμενου/ης.  Για την εγκυρότητα της υποψηφιότητας η αίτηση απαιτείται να φέρει ψηφιακή υπογραφή του υποψηφίου ή πρωτότυπη και να έχει προηγηθεί σάρωση αυτής (δηλαδή επεξεργασία της μέσω σαρωτή/scanner) πριν από την ηλεκτρονική υποβολή της.
  2. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 με την οποία ο/η αιτών/-ούσα θα δηλώνει ότι: 
    1. Δεν υφίσταται στο πρόσωπό του κώλυμα, που αναφέρεται στο σημείο I.4της παρούσας πρόσκλησης, για τη συμμετοχή του στην Επιτροπή Ελέγχου. 
    2. Όλα τα φωτοαντίγραφα που περιέχονται στην αίτησή είναι ακριβή φωτοαντίγραφα εκ των πρωτοτύπων. 
    3. Κατά την διάρκεια της θητείας του δεσμεύεται για την απαρέγκλιτη τήρηση των διατάξεων του με αρ. 2016/679 Κανονισμού (ΕΕ) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 και του Ν.4624/2019 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. 
  3. Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα
  4. Φωτοαντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
  5. Βεβαίωση Υπηρεσιακής Κατάστασης του φορέα απασχόλησης του Αιτούντος με την οποία να αποδεικνύεται η ιδιότητά του, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο σημείο II.1 της παρούσας πρόσκλησης
  6. Ευκρινή φωτοαντίγραφα Τίτλων – Πιστοποιητικών των συνεκτιμώμενων προσόντων του σημείου II.2της παρούσας (εφόσον υπάρχουν)
  7. Έγγραφα με τα οποία να αποδεικνύεται η κατ’ ελάχιστον διετή ελεγκτική εμπειρία στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα (εφόσον υπάρχει) 

Διόρθωση ή τροποποίηση ή συμπλήρωση των αιτήσεων και των βιογραφικών σημειωμάτων επιτρέπεται μόνο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Τυχόν Αιτήσεις που θα κατατεθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία θεωρούνται εκπρόθεσμες και δεν θα αξιολογηθούν. 

Για την απόδειξη μη συνδρομής των κωλύματος υποψηφιότητας δυνάμει των περιπτώσεων που περιγράφονται στο σημείο I.4 της παρούσας πρόσκλησης, η Υπηρεσία θα αναζητήσει αυτεπάγγελτα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Η αξιολόγηση των αιτήσεων και η τελική επιλογή των μελών της Επιτροπής Ελέγχου θα πραγματοποιηθεί από ειδική προς τούτο ορισθείσα  Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία θα συγκροτηθεί με απόφαση Προέδρου.  Η Επιτροπή  αξιολογεί και κατατάσει τους υποψήφιους σε σχετικό πίνακα, κατόπιν συνεκτίμησης των τυπικών και πρόσθετων προσόντων όπως αυτά προσδιορίζονται στα άρθρα 3 και 4 της ανωτέρω ΚΥΑ και στο κεφάλαιο  ΙΙ  της παρούσης, ενώ δύναται κατά την κρίση της να καλεί τους υποψηφίους και σε συνέντευξη. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της πρόσκλησης κηρυχθεί άγονο για οποιοδήποτε λόγο (έλλειψη αιτήσεων ή έλλειψη επάρκειας αιτούντων), η Επιτροπή Ελέγχου θα συγκροτηθεί απευθείας με τη διαδικασία της παρ. 2 του άρθρου 5 της αρ. ΓΓΑΔΔΤ 741/2022 ΚΥΑ. 

Για την αξιολόγηση των υποψηφίων συνεκτιμώνται τα απαιτούμενα τυπικά και πρόσθετα προσόντα όπως αυτά προσδιορίζονται στα σημεία I και II της παρούσας, καθώς και η σχετική προϋπηρεσία ή εμπειρία στην παροχή ελεγκτικών υπηρεσιών στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. 

Η συγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση σχετικής Απόφασης της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 

  

IV. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ  

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενημερώνει τους αιτούντες ότι θα προβεί στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που περιέχονται στην αίτηση και τα συνοδευτικά αυτής έγγραφα, στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, για το σκοπό της αξιολόγησης των αιτήσεων, λαμβάνοντας κάθε εύλογο μέτρο για τη διασφάλιση του απόρρητου και της ασφάλειας της επεξεργασίας των δεδομένων και της προστασίας τους από κάθε μορφής αθέμιτη επεξεργασία, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία από την αίτησή σας είναι: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ΑΔΤ, τηλέφωνο επικοινωνίας, Τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγονται από τα συνοδευτικά της αίτησής σας έγγραφα είναι: ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης, μητρώνυμο, ΑΦΜ, Δ.Ο.Υ., δεδομένα που σχετίζονται με την ακαδημαϊκή σας κατάρτιση (πτυχία, πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, ομιλούμενες γλώσσες, άλλες δεξιότητες/ικανότητες κ.α.), δεδομένα που αφορούν την επαγγελματική σας εμπειρία (προϋπηρεσία, υπηρεσιακή κατάσταση), φωτογραφία.  Η συλλογή και η επεξεργασία των δεδομένων σας γίνεται με βάση το άρθρο 6 παρ. 1 εδ. γ, του Γενικού Κανονισμού 2016/679, δηλαδή προς εκπλήρωση έννομης υποχρέωσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπως αυτή προκύπτει από το πλέγμα της σχετικής νομοθεσίας (υπ. αρ. ΓΓΑΔΔΤ 741/2022 Κοινή Υπουργική Απόφαση Οικονομικών και Εσωτερικών - ΦΕΚ 6918/Β’/30.12.2022, ν. 4795/2021, όπως ισχύει). Τα δεδομένα σας θα παραμείνουν στη διάθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εξέταση της αίτησής σας και τυχόν υποβληθεισών ενστάσεων. Κατά το χρονικό διάστημα της διατήρησης, αποδέκτες των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να είναι εξωτερικοί συνεργάτες υπό την ιδιότητα του Εκτελούντος την Επεξεργασία ή άλλες δημόσιες αρχές στο πλαίσιο των εκ του νόμου αρμοδιοτήτων τους. Για το χρονικό διάστημα που τα προσωπικά σας δεδομένα θα παραμένουν στη διάθεση του Οργανισμού, έχετε τη δυνατότητα να ασκήσετε το δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, περιορισμού της επεξεργασίας και διαγραφής, σύμφωνα με τους όρους του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα 2016/679, απευθυνόμενοι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση contact(@)epant.gr. Επίσης, έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με τον τρόπο που ορίζεται στην ιστοσελίδα www.dpa.gr. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει ορίσει Υπεύθυνο Προσωπικών Δεδομένων με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε για κάθε ζήτημα που άπτεται της προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..»

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!