Μαρία Ιωαννίδου

Εισηγήτρια

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δικαίου Ανταγωνισμού, Queen Mary University of London

Μαρία Ιωαννίδου

Η Μαρία Ιωαννίδου είναι αριστούχος απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει με άριστα το μεταπτυχιακό του Αστικού Δικαίου στην ίδια Σχολή. Επίσης κατέχει 2 μεταπτυχιακούς τίτλους του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (MJur, MPhil) και έχει ολοκληρώσει το διδακτορικό της στο δίκαιο ανταγωνισμού στο ίδιο Πανεπιστήμιο (DPhil). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε υποτροφίες βαθμολογικής επίδοσης από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) και από το Ίδρυμα Λεβέντη.

Είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Δίκαιο Ανταγωνισμού στο Πανεπιστήμιο Queen Mary (σε άδεια κατά τη θητεία της στην Επιτροπή). Στο παρελθόν έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Surrey συνταγματικό δίκαιο, δίκαιο των συμβάσεων και Ευρωπαϊκό δίκαιο. Είναι μέλος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών από το 2009.

Η έρευνά της και οι δημοσιεύσεις της επικεντρώνονται στο Ευρωπαϊκό, αγγλικό και διεθνές δίκαιο του ανταγωνισμού, στην εφαρμογή του δικαίου του ανταγωνισμού, στην αλληλεπίδραση μεταξύ του δικαίου του ανταγωνισμού και του δικαίου του καταναλωτή, στο δίκαιο ανταγωνισμού στον τομέα της ενέργειας καθώς και στις προκλήσεις που θέτουν η τεχνητή νοημοσύνη και τα «BigData» στην εφαρμογή του δικαίου του ανταγωνισμού και στο ρόλο των καταναλωτών.

Είναι βασική επιμελήτρια στο Journal of Antitrust Enforcement και επιμελήτρια στο World Competition Law and Economics Review. Είναι επίσης αντιπρόεδρος στο Competition Law Scholars Forum (CLaSF).

Έχει δημοσιεύσει ευρέως σε διεθνή περιοδικά (Modern Law Review, Journal of Consumer Policy, European Competition Journal, The Journal of International and Comparative Law,  Journal of European Competition Law and Practice, World Competition) και συλλογικούς τόμους και έχει εκδώσει τη μονογραφία με τίτλο «Consumer Involvement in Private Competition Law Enforcement» (OUP 2015).

Μοιραστείτε το / Share it
 

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

ecn20

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!