Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου - Θέση σε ισχύ του νέου Οργανισμού της Επιτροπής Ανταγωνισμού – Παρουσίαση του Νέου Οργανογράμματος της Υπηρεσίας

Θέμα: Θέση σε ισχύ του νέου Οργανισμός της Επιτροπής Ανταγωνισμού – Παρουσίαση του Νέου Οργανογράμματος της Υπηρεσίας

Ύστερα από εκτενή διαβούλευση με τους υπαλλήλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ) και τα σωματεία εργαζομένων, υιοθετήθηκε και τέθηκε σε ισχύ ο νέος Οργανισμός της ΕΑ, με τον οποίο εισάγεται μία νέα δομή για την εσωτερική οργάνωση της ΕΑ και της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού (ΓΔΑ). Κύριο χαρακτηριστικό της νέας αυτής δομής είναι η ενίσχυση της λειτουργικότητας και της ευελιξίας της Υπηρεσίας, με βάση τα διεθνή πρότυπα άλλων Αρχών Ανταγωνισμού.

Τα χαρακτηριστικά της νέας δομής είναι η αντικατάσταση των υπαρχουσών Διευθύνσεων Οικονομικής και Νομικής τεκμηρίωσης, από ‘μεικτές’ τομεακές Διευθύνσεις που εστιάζουν σε έναν, ή περισσότερους, αλλά γειτνιάζοντες, οικονομικούς τομείς, και στελεχώνονται από προσωπικό με οικονομική, νομική και τεχνική κατάρτιση. Περαιτέρω, προβλέπεται η δημιουργία οριζοντίων Τμημάτων για την Οικονομική Τεκμηρίωση και τη Ψηφιακή Αναζήτηση Στοιχείων (επιπλέον του υπάρχοντος Τμήματος Προώθησης Πολιτικών Ανταγωνισμού), καθώς και Διεύθυνσης Επικεφαλής Νομικού.

Τέλος, δημιουργούνται νέες Διευθύνσεις που υπάγονται απευθείας στον Πρόεδρο της ΕΑ (Διεύθυνση Συντονισμού και Γραμματείας καθώς και Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνίας), καθώς και Γραφείο Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στην ΕΑ.

Μπορείτε να δείτε το νέο Οργανόγραμμα της ΕΑ εδώ.

Μοιραστείτε το / Share it

Διεύθυνση

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434
Αθήνα

Επικοινωνία

210 8809100
contact@epant.gr

Copyright

Copyright © 2022 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!