Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020

Δελτίο Τύπου - Ημερίδα Επιμόρφωσης Ενώσεων Καταναλωτών

Θέμα: Ημερίδα Επιμόρφωσης Ενώσεων Καταναλωτών με θέμα «Καταναλωτές και Δίκαιο Ανταγωνισμού: Νέες Προοπτικές» 

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα  «Καταναλωτές και Δίκαιο Ανταγωνισμού: Νέες Προοπτικές» τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, ώρα 14.00 -18.00, στο 1ο όροφο του κτηρίου της επί της οδού Κότσικα 1Α. Η Ημερίδα εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού με σκοπό την ενίσχυση της συμμετοχής των ενώσεων καταναλωτών στην εφαρμογή του δικαίου του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο πλαίσιο αυτό και συνεχίζοντας τη συνεργασία της με τις Ενώσεις Καταναλωτών με τις οποίες έχει υπογράψει Μνημόνια Συνεργασίας διοργανώνει ημερίδα προσβλέποντας στην ενίσχυση του ρόλου τους και στην επιμόρφωσή τους σε θέματα ανταγωνισμού, καθώς εκτιμά το σημαντικό ρόλο των ενώσεων καταναλωτών σε μια υγιώς λειτουργούσα ανταγωνιστική αγορά. 

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των ενώσεων καταναλωτών  ΕΚΠΟΙΖΩ, ΚΕΠΚΑ και ΙΝΚΑ-ΓΟΚΕ, με τις οποίες η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει υπογράψει τα σχετικά Μνημόνια Συνεργασίας  [link: https://www.epant.gr/enimerosi/deltia-typou/item/17-deltio-typou-mnimonio-synergasias-metaksy-epitropis-antagonismoy-kai-enoseon-katanaloton.html].

Η ημερίδα θα καλύψει θέματα που άπτονται τόσο της δημόσιας όσο και της ιδιωτικής εφαρμογής του δικαίου του ελεύθερου ανταγωνισμού (βλ. συνημμένο πρόγραμμα ημερίδας).

Επιπλέον, στο ανωτέρω πλαίσιο δράσεών της,  η Επιτροπή Ανταγωνισμού ακολούθως διοργανώνει στις 2 και 3 Ιουνίου 2020 Διεθνές Σεμινάριο επιμόρφωσης ενώσεων καταναλωτών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Καταναλωτών (BEUC) και συμμετοχή εκπροσώπων από ενώσεις καταναλωτών από άλλα Κράτη Μέλη. Προσεχώς θα ακολουθήσει το σχετικό δελτίο τύπου.

Μοιραστείτε το / Share it

Διεύθυνση

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434
Αθήνα

Επικοινωνία

210 8809100
contact@epant.gr

Copyright

Copyright © 2022 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!