Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Δελτίο Τύπου - Εξέταση καταγγελιών

Θέμα: Εξέταση καταγγελιών κατά της εταιρίας «ROMA PIZZA» για τυχόν παράβαση των κανόνων ανταγωνισμού σε σχέση με όρους του συστήματος δικαιόχρησης της εταιρίας

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ) θα συνεδριάσει στις 30 Ιανουαρίου 2017 για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση ιδίως του άρθρου 1 παρ. 1 ν. 703/1977, όπως ίσχυε (ήδη άρθρο 1 παρ. 1 ν. 3959/2011, όπως ισχύει), από την καταγγελλόμενη εταιρία «ROMA PIZZA», αναφορικά µε τους όρους των συμβάσεων δικαιόχρησης που συνάπτει ως δικαιοπάροχος με τα μέλη του δικτύου της, καθώς και τις πρακτικές που εφαρμόζει στη συναλλακτική της σχέση με τους δικαιοδόχους της. Η εξέταση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από σχετικές καταγγελίες δικαιοδόχων. Σύμφωνα με την εισήγηση, από την εξέταση των όρων που περιέχονται στις συμβάσεις δικαιόχρησης και των σχετικών εμπορικών πρακτικών, προκύπτουν κάθετοι περιορισμοί του ανταγωνισμού και δη καθορισμός τιμών μεταπώλησης, προώθηση συγκεκριμένου σήματος και υποχρέωση μη ανταγωνισμού μετά τη λήξη της σύμβασης, καθώς και περιορισμός ενεργητικών πωλήσεων σε καταναλωτές και περιορισμός αμοιβαίων προμηθειών μεταξύ των δικαιοδόχων του δικτύου της «ROMA PIZZA», που καλύπτουν μακρά χρονική περίοδο. 

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των μερών.

Μοιραστείτε το / Share it

Διεύθυνση

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434
Αθήνα

Επικοινωνία

210 8809100
contact@epant.gr

Copyright

Copyright © 2022 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!