Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018

Δελτίο Τύπου - Εξέταση καταγγελιών

Θέμα: Εξέταση των καταγγελιών της εταιρίας «ΣΕΡΚΟ ΕΠΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ (Εισαγωγές – Αντιπροσωπείες - Service)» κατά των εταιριών «Gambro Lundia AB», «Ιατρικά Προϊόντα ΕΠΕ» και «ΜΠΑΞΤΕΡ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ» για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1 και 2 του ν. 3959/2011 και 101 και 102 της ΣΛΕΕ στην αγορά μηχανημάτων, ανταλλακτικών και υπηρεσιών συντήρησης/ επισκευής μηχανημάτων τεχνητού νεφρού (HD)

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει, στις 25 Σεπτεμβρίου 2018 κατόπιν σχετικής Εισήγησης, για να αποφασίσει επί των καταγγελιών της εταιρίας «ΣΕΡΚΟ ΕΠΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ (Εισαγωγές – Αντιπροσωπείες - Service)» κατά των εταιριών «Gambro Lundia AB», «Ιατρικά Προϊόντα ΕΠΕ» και «ΜΠΑΞΤΕΡ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ» αναφορικά με την παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1 και 2 του ν. 3959/2011 και 101 και 102 της ΣΛΕΕ στην αγορά μηχανημάτων, ανταλλακτικών και υπηρεσιών συντήρησης/επισκευής μηχανημάτων τεχνητού νεφρού (HD).

Σύμφωνα με την Εισήγηση, από την έρευνα της Υπηρεσίας προκύπτουν στοιχεία ότι οι προαναφερόμενες εταιρίες παραβίασαν τα άρθρα 1 του ν. 3959/2011 και 101 της ΣΛΕΕ μέσω της εφαρμογής συμβατικών όρων οι οποίοι αποσκοπούσαν στον περιορισμό του παράλληλου εμπορίου, με αντικείμενο την παρεμπόδιση του ανταγωνισμού μέσω της κατανομής των γεωγραφικών αγορών και της στεγανοποίησης αυτών, δια των διαφόρων εκφάνσεών τους.

Αντίθετα κατά την ίδια εισήγηση: α) δεν στοιχειοθετείται κατοχή δεσπόζουσας θέσης των καταγγελλόμενων εταιριών στην οριζόμενη σχετική αγορά, δεδομένου ότι η αγορά μηχανημάτων, ανταλλακτικών και υπηρεσιών συντήρησης/ επισκευής μηχανημάτων τεχνητού νεφρού (HD), θεωρείται ενιαία και β) οι λοιπές αιτιάσεις της καταγγελίας της προαναφερόμενης εταιρίας κατά της ΜΠΑΞΤΕΡ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ δεν στοιχειοθετήθηκαν.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

Μοιραστείτε το / Share it

Διεύθυνση

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434
Αθήνα

Επικοινωνία

210 8809100
contact@epant.gr

Copyright

Copyright © 2021 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!