Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018

Δελτίο Τύπου - Πραγματοποίηση εκδήλωσης

Θέμα: Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε αίθουσα της Τράπεζας της Ελλάδας, η εκδήλωση παρουσίασης από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ) και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, της Έκθεσης του ΟΟΣΑ (Peer Review) Αξιολόγησης του Δικαίου και των Πολιτικών Ανταγωνισμού στην Ελλάδα.

Το δίκαιο και οι πολιτικές ανταγωνισμού στην Ελλάδα υποβλήθηκαν σε αξιολόγηση από ομοτίμους (Αρχές Ανταγωνισμού των άλλων Κρατών Μελών του ΟΟΣΑ) το 2018.

Η Έκθεση αυτή, μετά από εις βάθος έρευνα, περιγράφει και αξιολογεί τις εξελίξεις στο καθεστώς ανταγωνισμού στη χώρα εστιάζοντας στις τρέχουσες πολιτικές και την εφαρμογή τους, καθώς και στην εξέλιξη των πολιτικών ανταγωνισμού τα τελευταία χρόνια.

Η έκθεση σημειώνει ότι οι σημαντικές αλλαγές που έχουν γίνει την τελευταία δεκαετία έχουν εφοδιάσει την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού με αρμοδιότητες και εργαλεία εφαρμογής που εναρμονίζονται με τις διεθνείς πρακτικές και ότι η Αρχή έχει εξελιχθεί και είναι σήμερα ένα ανεξάρτητο θεσμικό όργανο που περιβάλλεται από εμπιστοσύνη και έχει αναλάβει σημαντικό ρόλο στις συνεχιζόμενες προσπάθειες μεταρρύθμισης της χώρας.

Η Έκθεση καταγράφει τη σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί αυτό το διάστημα κατά την εφαρμογή του δικαίου του ανταγωνισμού.

Παράλληλα, στην Έκθεση καταγράφονται επιλογές πολιτικής προς το νομοθέτη και τον εφαρμοστή του δικαίου, σε όλους τους τομείς του δικαίου και της πολιτικής ανταγωνισμού, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η αποτελεσματικότητα του καθεστώτος ανταγωνισμού.

Την Έκθεση παρουσίασε ο Πρόεδρος του Competition Committee του ΟΟΣΑ, Καθηγητής κ. Ζεννύ, ενώ ομιλίες απηύθυναν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ιω. Δραγασάκης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Δ. Κυριτσάκης.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο, στην ιστοσελίδα του Ο.Ο.Σ.Α., έχει αναρτηθεί η έκθεση αξιολόγησης του δικαίου και της πολιτικής ανταγωνισμού στην Ελλάδα, στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα http://www.oecd.org/daf/competition/oecd-peer-reviews-of-competition-law-and-policygreece-2018.htm

Μοιραστείτε το / Share it

Διεύθυνση

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434
Αθήνα

Επικοινωνία

210 8809100
contact@epant.gr

Copyright

Copyright © 2021 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!