Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2025

Δελτίο Τύπου - Έγκριση απόκτησης αποκλειστικού ελέγχου

Θέμα: Έγκριση απόκτησης αποκλειστικού ελέγχου από τον «AKTOR ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ» επί της εταιρείας «ΜΙΛΟΡΑ Μ.Α.Ε.» στον κλάδο της ανάπτυξης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης ακινήτων. 

Σε συνεδρίαση Τμήματος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, εγκρίθηκε ομόφωνα, με την Απόφαση υπ’ αριθ. 876/2025, η συγκέντρωση που αφορά σε απόκτηση άμεσου αποκλειστικού ελέγχου από τον «AKTOR ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ» επί της εταιρείας «ΜΙΛΟΡΑ Μ.Α.Ε.», κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β) και του άρθρου 8 παρ. 3  του Ν. 3959/2011.

Ο AKTOR ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ δραστηριοποιείται στους τομείς των κατασκευών δημοσίων και ιδιωτικών έργων, των μεταλλικών κατασκευών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ανάπτυξης ακινήτων, καθώς και στους τομείς των αδρανών υλικών, της παροχής υπηρεσιών διαχείρισης επαγγελματικών κτιρίων (facility management) και της παραγωγής και εμπορίας πρασίνου. Το αντικείμενο δραστηριότητας της μεταβιβαζόμενης εταιρείας ΜΙΛΟΡΑ είναι οι επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία και, συγκεκριμένα, στην  απόκτηση, ανάπτυξη, διαχείριση και εκμετάλλευση χαρτοφυλακίου ακινήτων.

Οι σχετικές αγορές που αφορούν την υπό κρίση συναλλαγή είναι η ευρύτερη αγορά παροχής κτηματομεσιτικών υπηρεσιών (real estate), η υπό-αγορά απόκτησης και εκμετάλλευσης ακινήτων μέσω ενεργειών εκμίσθωσής τους (real estate rental), η υπό-αγορά ανάπτυξης ακινήτων, η ευρύτερη αγορά των κατασκευών ( κυρίως ιδιωτικών έργων) για εμπορική χρήση και τέλος η αγορά παροχής υπηρεσιών facility management με την γεωγραφική διάσταση των ως άνω αγορών να είναι η ελληνική επικράτεια. 

Λόγω των μικρών μεριδίων αγοράς των συμμετεχουσών εταιρειών, δεν υφίστανται επηρεαζόμενες αγορές και δεν αναμένονται επιπτώσεις στις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού, στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά η εν λόγω συναλλαγή. Ως εκ τούτου η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα, ενέκρινε, την γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση.

Μοιραστείτε το

Σχετικές Δημοσιεύσεις

  • Απόφαση 879/2025

    Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθ. πρωτ. 1474/17.02.2025 γνωστοποίησης, σύμφωνα με τα άρθρα 5 έως 10 του ν. 3959/2011, που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία με την επωνυμία «PIL Europe Holdings Limited» επί των εταιρειών με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΑΓΕΑ - ΣΑΒΒΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και «ΕΠΙΝΟΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ», κατά την έννοια του άρθρου 5, παρ. 2 (β) του ν. 3959/2011.

  • Απόφαση 859/2024

    Αίτηση χορήγησης άδειας παρέκκλισης σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 3 ν. 3959/2011 από την απαγόρευση ολοκλήρωσης συγκέντρωσης με τη μορφή απόκτησης αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. επί της επιχειρηματικής δραστηριότητας που συνίσταται στη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ.

  • Απόφαση 886/2025

    Λήψη απόφασης επί της γνωστοποίησης, σύμφωνα με τα άρθρα 5 έως 10 του ν. 3959/2011, που αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου από α) τον Οργανισμό Εναλλακτικών Επενδύσεων «Diorama Investments ΙΙ RAIF, S.C.A.» («DIORAMA II») και β) την εταιρεία με την επωνυμία «VAPAD LTD» («VAPAD»), επί των εταιρειών με τις επωνυμίες «GLOBALSAT ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («GLOBALSAT»), «GLOBALSAT CYPRUS LTD» («GLOBALSAT CYPRUS») και «GLOBALSAT ENERGIS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («GLOBALSAT ENERGIS»).

  • Απόφαση 880/2025

    Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθ. πρωτ. 44/07.01.2025 γνωστοποίησης συγκέντρωσης σύμφωνα με τα άρθρα 5 έως 10 του ν. 3959/2011, η οποία αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία «HELLENIQ ENERGY HOLDINGS Α.Ε.» επί της εταιρείας «ELPEDISON B.V.»

  • Απόφαση 875/2025

    Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθ. πρωτ. 563/22.01.2025 γνωστοποίησης συγκέντρωσης, σύμφωνα με τα άρθρα 5-10 του ν. 3959/2011, σχετικά με την απόκτηση από την «IDEAL HOLDINGS Α.Ε» του αποκλειστικού ελέγχου της εταιρείας «ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία» κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 β) του ν. 3959/2011.

  • Απόφαση 906/2026

    Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθ. πρωτ. 966/17.02.2026 γνωστοποίηση συγκέντρωσης, σύμφωνα με τα άρθρα 5 έως 10 του Ν. 3959/2011, που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία με την επωνυμία «ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε.-ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ» επί της εταιρείας με την επωνυμία «ΑΦΟΙ ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ-ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΩΝ Α.Ε.», κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β) του Ν. 3959/2011.

  • Απόφαση 897/2025

    Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 2613/29.04.2024 γνωστοποίησης και της υπ’αριθ. πρωτ. 7958/04.12.2025 συμπληρωματικής γνωστοποίησης, σύμφωνα με τα άρθρα 5 έως 10 του Ν. 3959/2011, που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. επί της επιχειρηματικής δραστηριότητας του αυτοκινητοδρόμου «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ».

  • Δελτίο Τύπου - Έγκριση απόκτησης ελέγχου επί της MED FRIGO από την OB STREEM

    Θέμα: Έγκριση απόκτησης ελέγχου επί της MED FRIGO από την OB STREEM. 

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα

Για οικονομικά θέματα:
210 8809308,140,110

Πρωτόκολλο:
210 8809100 (καθημερινά εκτός ΣΚ, από τις 8 πμ έως τις 2 μμ)
protokolo(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2026 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε;

Aκολουθήστε μας...