Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024

Δελτίο Τύπου – Έγκριση απόκτησης κοινού ελέγχου από τις ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, LITTI ENTERPRISES, ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ επί της ATHENS BEACH CLUB

Θέμα: Έγκριση της απόκτησης κοινού ελέγχου από τις εταιρείες «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «LITTI ENTERPRISES COMPANY LIMITED» και «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» επί της εταιρείας «ATHENS BEACH CLUB ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ»

Σε συνεδρίαση του Τμήματος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 19 Ιανουαρίου 2024 (Απόφαση 840/2024), αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση της συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου από τις εταιρείες «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «LITTI ENTERPRISES COMPANY LIMITED» και «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» επί της εταιρείας «ATHENS BEACH CLUB ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ», κατά την έννοια του άρθρου 5, παρ. 2 (β) του ν. 3959/2011. 

Η εν λόγω συγκέντρωση αφορά στην αγορά των οργανωμένων παραλιών στις οποίες διατίθενται τουλάχιστον ομπρέλες και ξαπλώστρες και λειτουργεί συγχρόνως ένα ή περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην οποία δραστηριοποιείται η κοινή επιχείρηση – στόχος. 

Κανένα από τα γνωστοποιούντα μέρη[1] δεν εκμεταλλεύεται οργανωμένη παραλία στο νομό  Αττικής, η δε ΤΕΜΕΣ λειτουργεί οργανωμένη παραλία μόνο έμπροσθεν των ξενοδοχείων της στο νομό  Μεσσηνίας.

Συνεπώς, στην συγκέντρωση δεν υφίστανται επηρεαζόμενες αγορές σε οριζόντιο ή/και κάθετο επίπεδο, καθώς σε καμία σχετική αγορά δεν πληρούνται σωρευτικά τα κριτήρια α) δραστηριοποίησης τουλάχιστον δύο (2) εκ των συμμετεχουσών εταιρειών και συνολικού μεριδίου αγοράς τουλάχιστον 15% (όσον αφορά στις οριζόντιες αγορές) ή β) δραστηριοποίησης μίας τουλάχιστον εκ των συμμετεχουσών εταιρειών και συνολικού μεριδίου αγοράς τουλάχιστον 25% (όσον αφορά στις κάθετες αγορές).

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε Τμήμα, κατά τα ανωτέρω, ομόφωνα εγκρίνει την κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου από τις εταιρείες «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «LITTI ENTERPRISES COMPANY LIMITED» και «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» επί της εταιρείας «ATHENS BEACH CLUB ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, δεδομένου ότι η εν λόγω συγκέντρωση, καίτοι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στην επιμέρους αγορά στην οποία αφορά.  

[1] «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «LITTI ENTERPRISES COMPANY LIMITED» και «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ». 

Μοιραστείτε το

Σχετικές Δημοσιεύσεις

  • Γνωστοποίηση απόκτησης ελέγχου από την εταιρεία «Resolute Cepal Greece Α.Ε.» επί της εταιρείας «Resolute Hellas Μ.Α.Ε.»

    ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

    (σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 6 του Ν. 3959/2011, όπως ισχύει)

  • Απόφαση 911/2026

    Λήψη Απόφασης επί της προηγούμενης γνωστοποίησης συγκέντρωσης, σύμφωνα με τα άρθρα 5-10 του Ν. 3959/2011, σχετικά με την απόκτηση από την εταιρεία με την επωνυμία «ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε. - ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ», επί της εταιρείας με την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ – ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΕΙΔΩΝ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ – ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ» κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β) του Ν. 3959/2011

  • Απόφαση 910/2026

    Λήψη απόφασης επί της προηγούμενης γνωστοποίησης συγκέντρωσης, σύμφωνα με τα άρθρα 5-10 του Ν. 3959/2011, σχετικά με την απόκτηση από την εταιρεία με την επωνυμία «OSMOSIS BUYERS LIMITED», του αποκλειστικού ελέγχου επί της εταιρείας με την επωνυμία «ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΑΓΑΘΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και της εταιρείας με την επωνυμία «ΡΟΗ ΑΓΑΘΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β) του Ν. 3959/2011.

  • Απόφαση 894/2025

    Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθ. πρωτ. 5287/29.07.2025 γνωστοποίησης συγκέντρωσης, κατά τα άρθρα 5 έως 10 του Ν. 3959/2011, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΟΛΥΜΠΟΣ - ΡΟΔΟΠΗ - ΤΥΡΑΣ» θα αποκτήσει αποκλειστικό έλεγχο επί της εταιρείας με την επωνυμία «ΔΩΔΩΝΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. - ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» και τον διακριτικό τίτλο «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.».

  • ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ EL-PACK ΑΠΟ ΤΗΝ DUNAPACK PACKAGING ΕΛΛΑΣ

    ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

    (Άρθρο 6 παρ. 6 του Ν. 3959/2011, όπως ισχύει)

  • Συγχώνευση των CREDIABANK και ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη

    ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

    (Άρθρο 6 παρ. 6 του Ν. 3959/2011, όπως ισχύει)

  • Δελτίο Τύπου - Έγκριση απόκτησης κοινού ελέγχου από την PERUTNINA επί της ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ

    Θέμα: Έγκριση της απόκτησης κοινού ελέγχου από την εταιρεία PERUTNINA επί της «Θ. ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΒΕΕ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»

  • Δελτίο Τύπου - Έγκριση απόκτησης αποκλειστικού ελέγχου από την Blackstone επί της Σκρουτζ

    Θέμα: Έγκριση της απόκτησης αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρία με την επωνυμία «Blackstone Inc.» επί της εταιρίας με την επωνυμία «Σκρουτζ Ανώνυμη Εταιρεία Υπηρεσίες Διαδικτύου»

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα

Για οικονομικά θέματα:
210 8809308,140,110

Πρωτόκολλο:
210 8809100 (καθημερινά εκτός ΣΚ, από τις 8 πμ έως τις 2 μμ)
protokolo(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2026 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε;

Aκολουθήστε μας...