Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023

Δελτίο Τύπου - Έγκριση εξαγοράς από την NESTLE ΕΛΛΑΣ επί τμήματος της ISO-PLUS ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Θέμα: Έγκριση της απόκτησης αποκλειστικού ελέγχου από την NESTLÉ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. επί τμήματος της επιχείρησης ISO-PLUS ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΙΔΗ Α.Ε. που αφορά στη διανομή της σειράς προϊόντων Solgar κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 του Ν. 3959/2011.

Σε συνεδρίαση της Τμήματος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, , αποφασίστηκε (Απόφαση 814/2023), ομόφωνα, η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την NESTLÉ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. επί τμήματος της επιχείρησης ISO-PLUS ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΙΔΗ Α.Ε. που αφορά στη διανομή της σειράς προϊόντων με το σήμα Solgar σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 3 του Ν.3959/11.

Οι σχετικές αγορές, οι οποίες αφορούν στην υπό κρίση συναλλαγή είναι ηπρομήθεια και διανομή των  (μη συνταγογραφούμενων) συμπληρωμάτων διατροφής (Vitamins, Minerals & Supplements ή VMS) όπως βιταμίνες και συμπληρώματα, πολυβιταμίνες, μέταλλα, βότανα και φυτικά εκχυλίσματα κ.α. σε εθνικό επίπεδο. Στην υπό κρίση συναλλαγή δεν προκύπτουν οριζοντίως η καθέτως επηρεαζόμενες αγορές υπό καμία θεώρηση, καθώς σε οριζοντίως συνδεόμενες αγορές και υπό-αγορές το αθροιστικό μερίδιο αγοράς των μερών δεν υπερβαίνει το 15% ενώ σε καθέτως συνδεόμενες αγορές και υπό-αγορές το αθροιστικό μερίδιο αγοράς των μερών δεν υπερβαίνει το 25 %.  

Ως εκ τούτου η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ομόφωνα ενέκρινε κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, δεδομένου ότι, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!