Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2022

Δελτίο Τύπου – Καμπάνια προώθησης της πλατφόρμας ανώνυμης παροχής πληροφοριών για Αναθέτουσες Αρχές «BID RIG ALERT»

Θέμα: Καμπάνια προώθησης της πλατφόρμας ανώνυμης παροχής πληροφοριών για Αναθέτουσες Αρχές «BIDRIGALERT»

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού συνεχίζει την πανελλαδικής εμβέλειας επικοινωνιακή εκστρατεία προώθησης του θεσμού του whistleblowing (ανώνυμη παροχή πληροφοριών δημοσίου συμφέροντος για θέματα ανταγωνισμού), με την δημιουργία ενός νέου βίντεο που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των Αναθετουσών Αρχών για θέματα νόθευσης διαγωνισμών και προσφορών.

Η εσωτερική πληροφόρηση που διαθέτουν εκ του ρόλου τους ως φορείς που αναθέτουν / προκηρύσσουν διαγωνιστικές διαδικασίες επιτρέπει στις Αναθέτουσες Αρχές (και τους υπαλλήλους τους) να λαμβάνουν πληροφόρηση και παράπονα σχετικά με τις συμμετοχές εταιρειών στις διαδικασίες αυτές. Οι Αναθέτουσες Αρχές μπορούν να βοηθήσουν το έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην αποκάλυψη πρακτικών καρτέλ (νόθευση διαγωνισμών) ώστε να προχωρήσουμε τις έρευνές μας με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, ωφελώντας άμεσα την ελληνική οικονομία, τους καταναλωτές και τους φορολογούμενους.

Μέσω του ειδικού συστήματος ανώνυμης πληροφόρησης που δημιουργήσαμε, οι Αναθέτουσες Αρχές και άλλοι φορείς μπορούν να μοιραστούν πολύτιμες πληροφορίες αναφορικά με τις ακόλουθες πρακτικές ή/και συμπεριφορές διασφαλίζοντας απόλυτα την ανωνυμία τους.

Εάν μια Αναθέτουσα Αρχή ή φορέας έχει πληροφορίες για Νόθευση διαγωνισμών και προσφορών όπως

  • Υποβολή εικονικών προσφορών (Προσφορά-κάλυψη) 
  • Καταστολή προσφοράς 
  • Υποβολή προσφορών εκ περιτροπής 
  • Κατανομή αγορών 

…τότε ενημερώστε την Επιτροπή Ανταγωνισμού εντελώς ανώνυμα και με ασφάλεια στον σχετικό σύνδεσμο

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2022 η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέδωσε τον επικαιροποιημένο Οδηγό για τις Αναθέτουσες Αρχές. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο. Ο Οδηγός για τις Αναθέτουσες Αρχές είναι επίσης διαθέσιμος στην ιστοσελίδα των δημοσιεύσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Το βίντεο μπορείτε να το παρακολουθήσετε στην σχετική ιστοσελίδα της Επιτροπής Ανταγωνισμού εδώ ή στο κανάλι της Ε.Α. στο Youtube, εδώ.

ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ – ΡΙΞΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ!

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

ecn20

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!