Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022

Δελτίο Τύπου – Πρόσκληση υποβολής παρατηρήσεων αναφορικά με την πρόταση ανάληψης δεσμεύσεων από την εταιρία Delivery Hero

Θέμα: Πρόσκληση υποβολής παρατηρήσεων αναφορικά με την πρόταση ανάληψης δεσμεύσεων από την εταιρία Delivery Hero SE, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 8 παρ. 8 του ν. 3959/2011

Σε συνέχεια σχετικής Εισήγησης με την οποία προτείνεται η μη έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού («ΕΑ»), της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση από την εταιρία με την επωνυμία «DELIVERY HERO SE» (εφεξής και «Delivery Hero») αποκλειστικού ελέγχου επί των εταιρειών α) «ΑΛΦΑ ΔΙΑΝΟΜΕΣ Α.Ε.», β) «INKAT SA», γ) «DELIVERY Ι.Κ.Ε.» και δ) «E-TABLE Ι.Κ.Ε» (βλ. Δελτίο Τύπου εδώ), η Delivery Hero υπέβαλε στις 6 Απριλίου 2022 Έντυπο Γνωστοποίησης Ανάληψης Δεσμεύσεων. Σκοπός των προτεινόμενων δεσμεύσεων είναι να αντιμετωπιστούν οι διαπιστωθείσες αμφιβολίες ως προς το συμβατό της εν θέματι συγκέντρωσης με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού, ως αποτέλεσμα του συνδυασμού των σημαντικών δραστηριοτήτων της νέας οντότητας στην αγορά επιγραμμικής διαμεσολάβησης για την πραγματοποίηση διαδικτυακών υπηρεσιών κρατήσεων σε εστιατόρια μέσω της πλατφόρμας e-table και στην αγορά επιγραμμικής διαμεσολάβησης για την πώληση έτοιμου φαγητού μέσω της πλατφόρμας e-food.

Στο πλαίσιο αυτό, καλείται κάθε ενδιαφερόμενο μέρος να υποβάλει παρατηρήσεις επί των προτεινόμενων δεσμεύσεων και να διατυπώσει τις απόψεις του αναφορικά με την ικανότητα των δεσμεύσεων να εξαλείψουν τα προβλήματα ανταγωνισμού που έχουν επισημανθεί στην Εισήγηση. Τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να υποβάλλουν τις τεκμηριωμένες παρατηρήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. το αργότερο έως την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022. Οι παρατηρήσεις θα πρέπει να υποβληθούν σε εμπιστευτική και μη εμπιστευτική εκδοχή, καθώς και σε επεξεργάσιμη μορφή word.

Η περίληψη της εν λόγω συγκέντρωσης, οι αμφιβολίες που εγείρονται ως προς το συμβατό της με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού, καθώς και η περιγραφή των προτεινόμενων δεσμεύσεων είναι διαθέσιμα εδώ (αρχείο desmefseis_dh.pdf).  

Υπενθυμίζεται τέλος ότι η Εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!