Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022

Δελτίο Τύπου - Επιτόπιος έλεγχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στον κλάδο κατασκευής δημοσίων έργων

Θέμα: Επιτόπιος έλεγχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στον κλάδο κατασκευής δημοσίων έργων στο πλαίσιο κανονιστικής παρέμβασης του άρθρου 11 ν. 3959/2011

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού («ΕΑ»), στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας βάσει του άρθρου 11 «Κανονιστική Παρέμβαση σε κλάδους της Οικονομίας» του ν. 3959/2011, όπως ισχύει, προέβη σήμερα στη διενέργεια αιφνίδιων επιτόπιων ελέγχων σε επιχειρήσεις του κλάδου κατασκευής δημοσίων έργων στην Περιφέρεια Αττικής. Στο πλαίσιο του ελέγχου, η ΕΑ εξετάζει τυχόν επιπτώσεις της ύπαρξης κοινών συμμετοχών (common ownership / common shareholding) σε επιχειρήσεις του κλάδου, στις συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού εντός αυτού.

Η ΕΑ, θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς, είναι επιφορτισμένη με την εφαρμογή των κανόνων ανταγωνισμού βάσει του ν. 3959/2011.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 11 ν. 3959/2011, η ΕΑ εξετάζει συγκεκριμένο κλάδο της ελληνικής οικονομίας που υπάγεται στην αρμοδιότητά της και εφόσον διαπιστώσει ότι στον κλάδο αυτόν δεν υπάρχουν συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού και κρίνει ότι η εφαρμογή των άρθρων 1, 2 και 5 μέχρι 10 δεν επαρκεί για τη δημιουργία συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού μπορεί, με αιτιολογημένη απόφασή της, να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για τη δημιουργία συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού στο συγκεκριμένο κλάδο της οικονομίας.

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!