Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021

Δελτίο Τύπου - Αυτεπάγγελτη έρευνα στον διαγωνισμό δημοπράτησης του δημοσίου έργου υποδομής «Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, Τμήμα Γούρνες – Χερσόνησος»

Θέμα: Εισήγηση επί της αυτεπάγγελτης έρευνας στον διαγωνισμό δημοπράτησης του δημοσίου έργου υποδομής: Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, Τμήμα Γούρνες – Χερσόνησος, («Γούρνες – Χερσόνησος»), για πιθανή παράβαση των διατάξεων του άρθρου 1 του Ν. 3959/2011 και του άρθρου 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ)

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ) θα συνεδριάσει στις 23 Νοεμβρίου 2021 για να εξετάσει, κατόπιν Εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση του άρθρου 1 του Ν. 3959/2011, περί «Προστασίας του Ελεύθερου Ανταγωνισμού», όπως ισχύει, και του άρθρου 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ) από την εταιρία ΑΘΩΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ («ΑΘΩΝΙΚΗ») στον διαγωνισμό δημοπράτησης του δημοσίου έργου υποδομής «Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, Τμήμα Γούρνες – Χερσόνησος».

Σύμφωνα με την Εισήγηση, προτείνεται  α) η διαπίστωση από την ΕΑ παράβασης του άρθρου 1 του Ν. 3959/2011 και του άρθρου 101 ΣΛΕΕ από την εταιρία ΑΘΩΝΙΚΗ για συμμετοχή, με έτερη εταιρία, η οποία έχει υποβληθεί στη διαδικασία διευθέτησης διαφορών, σε οριζόντια σύμπραξη για τη χειραγώγηση του ως άνω διαγωνισμού, η οποία συνίσταται στον εκ των προτέρων καθορισμό του αναδόχου, στην υποβολή προσφορών κάλυψης και στην υιοθέτηση διαδικασίας αποζημίωσης και β) η επιβολή προστίμου.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της διαδικασίας και τις απόψεις  του εμπλεκόμενου μέρους.

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!