Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου - Έγκριση συγκέντρωσης ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ/ ΗΡΩΝ Ι και ΗΡΩΝ ΙΙ

Θέμα: Έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της συγκέντρωσης επιχειρήσεων που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρία με την επωνυμία «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) επί των εταιριών με την επωνυμία «ΗΡΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» και «ΗΡΩΝ ΙΙ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (ΗΡΩΝ Ι και ΗΡΩΝ ΙΙ)

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στις 30/09/2021, ενέκρινε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 747/2021 απόφασή της, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, την από 06/08/2021 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επί των εταιριών ΗΡΩΝ Ι και ΗΡΩΝ ΙΙ.

Με την ως άνω απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αφορά την αγορά παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο χονδρικής, συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών, την αγορά κατασκευής μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, την αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο λιανικής, την αγορά προμήθειας φυσικού αερίου σε επίπεδο χονδρικής, και την αγορά προμήθειας φυσικού αερίου σε επίπεδο λιανικής, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του N. 3959/2011, όπως ισχύει, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!