Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021

Δελτίο Τύπου - Παρουσίαση πλατφόρμας “HCC Data Analytics and Economic Intelligence”

Θέμα: Παρουσίαση πλατφόρμας “HCC Data Analytics and Economic Intelligence”

Την Τρίτη 6 Απριλίου 20201 στις 4.30 μ.μ. η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα παρουσιάσει, σε ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση, τη νέα της πλατφόρμα «HCC Data Analytics and Economic Intelligence», ένα καινοτόμο εργαλείο που ανέπτυξε σε συνεργασία με ομάδα εμπειρογνωμόνων. 

Πρόκειται για ένα έργο πρωτοποριακό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που σκοπό έχει να δημιουργήσει ένα βέλτιστο σύστημα συλλογής δεδομένων πραγματικού χρόνου, που θα δίνει τη δυνατότητα στην Επιτροπή να σχηματίζει ταχύτερα εικόνα, για την εξέλιξη των αγορών, και να φιλτράρει φαινόμενα καταχρηστικών, αντιανταγωνιστικών συμπεριφορών για παράνομες συμπράξεις (καρτέλ), αλλά ακόμη και για περιπτώσεις νόθευσης διαγωνισμών.

Την παρουσίαση θα προλογίσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κ. Ιωάννης Λιανός. 

Στη συνέχεια ο καθηγητής του ΟΠΑ κ. Βασίλης Βασσάλος και ο συνεργάτης του κ. Άντμιρ Ντεμιράι θα παρουσιάσουν τον τρόπο λειτουργίας και τις δυνατότητες της νέας πλατφόρμας «HCC Data Analytics and Economic Intelligence». 

Έπειτα ο κ Ιωάννης Δοξαράς, εκπρόσωπος της εταιρείας που ανέλαβε την τεχνική υποδομή του έργου, θα αναφερθεί στη διασύνδεση της πλατφόρμας με δημόσιες βάσεις δεδομένων. 

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του νέου Τμήματος Ψηφιακής Αναζήτησης Πειστηρίων από την κα Ευγενία Ιωαννίδου, Προϊσταμένη του τμήματος.

Η παρουσίαση προβλέπεται να διαρκέσει από τις 4.30 έως τις 6 το απόγευμα, θα είναι ανοιχτή για όλους και θα μεταδίδεται στη διεύθυνση www.epant.gr/intelligence

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!