Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ «ΤΕΡΝΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» & ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΒΩΛΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ «ΑΙΓΙΣΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΤΕΧΝΙΚΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» & «Σ.Α. ΣΑΝΤΑ Ι.Κ.Ε.»

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
(άρθρο 6 παρ. 6 του Ν. 3959/2011, όπως ισχύει)

1.  Στις 28.07.2023 γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση με την οποία η εταιρεία με την επωνυμία «ΤΕΡΝΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (η «ΤΕΡΝΑ») και ο Άρης Σβώλος του Ιωάννη αποκτούν κοινό έλεγχο επί: (α) της εταιρείας με την επωνυμία «ΑΙΓΙΣΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ - ΤΕΧΝΙΚΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» όπως αυτή θα διαμορφωθεί κατόπιν εταιρικού μετασχηματισμού (η «ΑΙΓΙΣΤΟΣ») και (β) επί της εταιρείας με την επωνυμία «Σ.Α. ΣΑΝΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (η «ΣΑΝΤΑ»), τα εταιρικά μερίδια της οποίας θα εισφερθούν στην ΑΙΓΙΣΤΟΣ.

2. Η ΤΕΡΝΑ δραστηριοποιείται στην ανάληψη και εκτέλεση ενός ευρύτατου φάσματος δημόσιων και ιδιωτικών έργων, όπως οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα, λιμάνια, κτίρια, νοσοκομεία, μουσεία, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, υδροηλεκτρικά έργα, φράγματα κ.λπ. Αποτελεί την κατασκευαστική εταιρεία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

3. Η ΑΙΓΙΣΤΟΣ δραστηριοποιείται στον κλάδο των υποδομών, με κύρια ειδίκευση σε χωματουργικά έργα, καθώς επίσης και σε έργα οδοποιίας, φράγματα, λατομικές δραστηριότητες κ.λπ.. Διαθέτει εργοληπτικό πτυχίο 2ης τάξης ΜΕΕΠ.

4. Η ΣΑΝΤΑ έχει ως κύρια δραστηριότητά της την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς βαρέων μηχανημάτων.

Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!