Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022

Απόκτηση από τις AUTOHELLAS και SAMELET κοινού ελέγχου επί της FCA GREECE

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
(άρθρο 6 παρ. 6 του Ν. 3959/2011, όπως ισχύει)

  1. Στις 26.10.2022 γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση με την οποία η εταιρεία με την επωνυμία «AUTOHELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (η «Autohellas») και η εταιρεία με την επωνυμία «Samelet Motors Ltd.» (η «Samelet») αποκτούν κοινό έλεγχο επί της εταιρείας «FCA GREECE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ» (η «FCA Greece»), η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο εισαγωγής και χονδρικής διανομής αυτοκινήτων και ανταλλακτικών.
  2. Η Autohellas δραστηριοποιείται κυρίως στη βραχυχρόνια και μακροχρόνια μίσθωση οχημάτων, στη διαχείριση στόλου και στην εισαγωγή και διανομή αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, ενώ αποτελεί δικαιοδόχο ("franchisee") της εταιρίας Hertz International.
  3. H Samelet, με έδρα το Ισραήλ, δραστηριοποιείται στον ευρύτερο κλάδο του αυτοκινήτου (εισαγωγή, διανομή, λιανική πώληση κ.λπ.) στο Ισραήλ.
  4. Η γνωστοποιούμενη συγκέντρωση αφορά την Ελληνική αγορά εισαγωγής και χονδρικής διανομής καινούργιων επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Όλως επικουρικώς, και σε επίπεδο εξέτασης κάθετων σχέσεων, η συναλλαγή αφορά και την Ελληνική αγορά λιανικής διανομής καινούργιων επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.
Μοιραστείτε το / Share it

Επικοινωνία

Κότσικα 1Α & Πατησίων
10434, Αθήνα
210 8809100
contact(@)epant.gr

Κοινωνικά δίκτυα

Copyright

Copyright © 2024 Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.

Θέλετε να ενημερώνεστε; Want to be updated?

Aκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα!
Follow us on Social Media!