Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021

Απόκτηση από την VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, εμμέσως ελεγχόμενη από την CVC CAPITAL PARTNERS SICAV-FIS A.E., αποκλειστικού ελέγχου επί των εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ και ΑΛΕΣΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
(άρθρο 6 παρ. 6 του Ν. 3959/2011, όπως ισχύει)

  1. Στις 7 Οκτωβρίου 2021γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση με την οποία η εταιρεία με την επωνυμία VIVARTIAΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και διακριτικό τίτλο VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ή οποιαδήποτε συνδεδεμένη με αυτήν εταιρεία) θα αποκτήσει αποκλειστικό έλεγχο επί της εταιρείας με την επωνυμία ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ και το διακριτικό τίτλο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ ή ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΖΥΜΕΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ) και της εταιρείας με την επωνυμία ΑΛΕΣΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ και το διακριτικό τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ (ΑΛΕΣΙΣ).
  2. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των μερών είναι: 
    (i) Η VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ είναι επικεφαλής του ομίλου VIVARTIA. Ο όμιλος VIVARTIA δραστηριοποιείται στους εξής κλάδους: (i) Κλάδος Γαλακτοκομικών και Ποτών, μέσω της ΔΕΛΤΑ και των θυγατρικών της, (ii) Κλάδος Καταψυγμένων Τροφίμων,  μέσω της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ και των θυγατρικών της, και (iii) Κλάδος Υπηρεσιών Εστίασης και Ψυχαγωγίας, μέσω των GOODY'S και EVEREST και των θυγατρικών τους. Την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. κατέχει η εταιρεία VENETIKO HOLDINGS MΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ AΝΩΝΥΜΗ EΤΑΙΡΕΙΑ, η οποία συστάθηκε στις 23 Μαρτίου 2021 στην Ελλάδα και ελέγχεται εμμέσως από τη CVC Capital Partners SICAV-FIS S.A. μέσω ορισμένων κεφαλαίων. 
    (ii) Οι εταιρείες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ και ΑΛΕΣΙΣ δραστηριοποιούνται στην αγορά κατεψυγμένης ζύμης και κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης.