Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022

Απόφαση 793/2022

Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθ. πρωτ. οικ. 6663/8.7.2022 Εισήγησης Διευθέτησης, του Εισηγητή Ιωάννη Στεφάτου, σύμφωνα με το άρθρο 29α του ν. 3959/2011 και την υπ’ αρ. 704/2020 Απόφαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού (εφεξής  και «Ε.Α.»), επί της αυτεπάγγελτης έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού στη σχετική αγορά πορθμειακής σύνδεσης του λιμένα Ηγουμενίτσας με τη νήσο Κέρκυρα, για πιθανή παράβαση των διατάξεων του άρθρου 1 του Ν. 3959/2011 περί «Προστασίας του Ελεύθερου Ανταγωνισμού», όπως ισχύει και του άρθρου 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ) σε συνέχεια των Προτάσεων Διευθέτησης Διαφοράς των εταιριών i) «ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΛΑΪΝΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής καλούμενη «ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΛΑΪΝΣ»), ii) «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ IV ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής καλούμενη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ IV») και iii) «ΣΑΡΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής καλούμενη «ΣΑΡΡΗΣ» και από κοινού και οι τρεις καλούμενες οι «Εταιρίες»).

Απόφαση 793/2022

Αρχείο Απόφασης (PDF) Απόφαση 793/2022
Ημ/νία Έκδοσης Απόφασης 25η Ιουλίου 2022
Αριθμός ΦΕΚ
Σχετική Αγορά Η δρομολογιακή πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη, απόστασης δέκα (10) ναυτικών μιλίων με διάρκεια ταξιδιού πενήντα λεπτά.
Αντικείμενο Απόφασης Λήψη απόφασης επί της αυτεπάγγελτης έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού στη σχετική αγορά πορθμειακής σύνδεσης του λιμένα Ηγουμενίτσας με τη νήσο Κέρκυρα, για πιθανή παράβαση των διατάξεων του άρθρου 1 του Ν. 3959/2011 περί «Προστασίας του Ελεύθερου Ανταγωνισμού», όπως ισχύει και του άρθρου 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ) σύμφωνα με την υπ’ αριθ. πρωτ. 6663/08.07.2022 Εισήγησης του Ι. Στεφάτου. 
Νομικό Πλαίσιο

25A (πλέον 29A) του Ν. 3959/2011, 

υπ’ αριθ. 704/2020 Απόφασης της ΕΑ

Διατακτικό

Η Ολομέλεια της ΕΑ, ομόφωνα, αποδέχθηκε, σύμφωνα με το σχετικό σκεπτικό, των Προτάσεων Διευθέτησης Διαφοράς που υπεβλήθησαν από τις επιχειρήσεις α) ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΛΑΪΝΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, β) ΣΑΡΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και γ) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ IV ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, και:

Διαπιστώνει ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις παραβίασαν  το άρθρο 1 του Ν. 3959/2011 λόγω της συμμετοχής τους σε απαγορευμένη οριζόντια σύμπραξη.

Υποχρεώνει τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις να παύσουν, εφόσον δεν το έχουν ήδη πράξει, και να παραλείπουν στο μέλλον τη διαπιστωθείσα στο  σκεπτικό παράβαση. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι Εταιρίες δήλωσαν στις υποβληθείσες Προτάσεις Διευθέτησης Διαφοράς ότι ανεξάρτητα από τον τρόπο προώθησης και πώλησης των υπηρεσιών τους (μέσω πλατφόρμας την οποία δεν θα διαχειρίζεται ή/και δεν θα ελέγχει οποιοδήποτε από τα συμμετέχοντα στη σύμπραξη μέρη), η διαμόρφωση της εμπορικής και τιμολογιακής πολιτικής τους θα γίνεται αυτόνομα έναντι των ανταγωνιστών τους.

Επιβάλλει για την τέλεση της διαπιστωθείσας  παράβασης του άρθρου 1 του Ν. 3959/2011 μειωμένα πρόστιμα, λόγω της διαδικασίας διευθέτησης διαφορών και συγκεκριμένα α) στην ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΛΑΪΝΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ συνολικό πρόστιμο αξίας, 44.069 ευρώ β) στην ΣΑΡΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ συνολικό πρόστιμο αξίας, 41.974 ευρώ και γ) στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ IV ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ συνολικό πρόστιμο αξίας, 49.193 ευρώ.

Εμπλεκόμενη/ες
  1. ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΛΑΪΝΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, 
  2. ΣΑΡΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 
  3. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ IV ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Περίληψη Απόφασης

Η Ολομέλεια της ΕΑ, με την υπ’ αριθ. 793/2022 Απόφαση της ,  ομόφωνα αποφάσισε, επί της αποδοχής των σχετικών Προτάσεων Διευθέτησης Διαφοράς που υπέβαλλαν οι εν λόγω εταιρείες.

Για τους σκοπούς της έρευνας, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού πραγματοποίησε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, επιτόπιο έλεγχο στις 30 Ιουλίου 2019, στην έδρα, των ανωτέρω εταιριών. Περαιτέρω, προκειμένου να αξιολογηθούν τα συλλεχθέντα από τον έλεγχο έγγραφα, ελήφθησαν ανωμοτί καταθέσεις από τους νόμιμους εκπροσώπους των προαναφερθέντων κοινοπραξιών και εστάλησαν επιστολές παροχής στοιχείων-ερωτηματολόγια. 

Η σχετική αγορά προϊόντος που αφορά την παρούσα υπόθεση είναι η παροχή υπηρεσιών ακτοπλοϊκής μεταφοράς που αναφέρεται σε πορθμειακή σύνδεση. Η σχετική γεωγραφική αγορά είναι η πορθμειακή σύνδεση Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Σύμφωνα με την Απόφαση, οι εταιρίες ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΛΑΪΝΣ, ΣΑΡΡΗΣ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ IV προέβησαν σε ένα κοινό σχέδιο καθορισμού τιμών και αγορών, μέσω επιμέρους συνεννοήσεων και ενεργειών, εκφράζοντας τη βούλησή τους να συμπεριφερθούν από κοινού κατά ορισμένο τρόπο, συμμετέχοντας κατά τούτο σε οριζόντια αντιανταγωνιστική σύμπραξη κατά την έννοια του άρθρου 1 του Ν. 3959/2011. 

Οι Εταιρίες συμμετείχαν σε συμφωνία/ εναρμονισμένη πρακτική καθορισμού τιμών και κατανομής αγορών, καθορίζοντας το πλαίσιο της κοινής τους δράσης σε σχέση με την εμπορική-εκπτωτική πολιτική και τα δρομολόγια τα οποία θα εκτελούσαν στην πορθμειακή σύνδεση Λευκίμμη-Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο της οποίας μείωναν προληπτικά την αβεβαιότητα που συνεπάγεται η αυτοδύναμη επιχειρηματική και κατ’ επέκταση η ανταγωνιστική συμπεριφορά. H ως άνω συμφωνία μεταξύ των Εταιρειών περί καθορισμού τιμών και δρομολογίων εφαρμόστηκε.

Σημειώνεται ότι η  συγκεκριμένη Απόφαση που αφορά την πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη έρχεται σε συνέχεια της αυτεπάγγελτης έρευνας της ΕΑ και της Απόφασης υπ΄αριθ. 759/2021 που αφορούσε την πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσα με τον Λιμένα της Κέρκυρας.  
Ένδικα Μέσα -
Αποφάσεις ΔΕΑ -